Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubomir Cerovac

Preminuo umirovljeni brigadir HV-a koji je razminiravao zračne luke i hidroelektranu Peruča

Ljubomir Cerovac
HAK
31.01.2024.
u 07:37

Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990. do 1992., ordena Red hrvatskog trolista, kao i više inozemnih odlikovanja

Jučer je preminuo umirovljeni brigadir HV-a Ljubomir Cerovac, a vijest o njegovoj smrti objavio je Hrvatski autoklub budući da je Cerovac od 2012. tijekom tri mandatna razdoblja bio član Skupštine HAK-a kao predstavnik Auto kluba Pula-Rovinj i član Upravnog odbora HAK-a.

Cerovac je rođen 1947. u Roču, grad Buzet. Diplomirao je 1969. na Mornaričkoj tehničkoj akademiji u Puli, a usporedno je pohađao i Strojarski fakultet u Rijeci. Na Komandno štabnoj Akademiji Ratne mornarice u Splitu diplomirao je 1983. te mu je priznat poslijediplomski studij i akademski stupanj specijalista.

VEZANI ČLANCI: 

Tijekom Domovinskog rata obavljao je mnoge dužnosti, među kojima se ističe zapovjedništvo zrakoplovnom bazom Pula. Za sudjelovanje u odredu Narodne zaštite dodijeljena mu je Viteška povelja 13. rujan 1991. Za dužnost razminiranja zračnih luka u Puli i Zadru, kao i hidroelektrane Peruča, dodijeljena mu je nagrada Grada Pule, grb Grada Zadra kao i više pohvala načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990. – 1992., ordena Red hrvatskog trolista, kao i više inozemnih odlikovanja. Umirovljen je 1994. u činu brigadira Hrvatske vojske. 

Od 2012. tijekom tri mandatna razdoblja bio je član Skupštine Hrvatskog autokluba kao predstavnik Auto kluba Pula-Rovinj i član Upravnog odbora Hrvatskog autokluba. Ranije je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba. Bio je dugogodišnji aktivist, član tijela upravljanja i Predsjednik Auto kluba Pula – Rovinj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije