Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ SE POHVALIO

Hrvatska preuzela i peti Rafale: 'Imat ćemo najmoćnije zrakoplovstvo na prostoru između Njemačke i Grčke'

Zrakoplov Rafale
Foto: Facebook/Ivan Anušić
1/16
20.01.2024.
u 11:58

Na društvenim mrežama ubrzo se oglasio i HDZ, koji je podsjetio da će eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brojati 12 višenamjenskih borbenih aviona 4.5+ generacije.

Ministar obrane Ivan Anušić objavio je da je peti višenamjenski borbeni avion Rafale i službeno postao dio Hrvatske vojske. - U vlasništvu Republike Hrvatske sada su 2 dvosjeda i 3 jednosjeda Rafalea, koje uskoro očekujemo u Hrvatskoj - napisao je Anušić na Facebooku.

Na društvenim mrežama ubrzo se oglasio i HDZ, koji je podsjetio da će eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brojati 12 višenamjenskih borbenih aviona 4.5+ generacije. - Rafale će letjeti nebom i na obljetnicu Bljeska i na Dan državnosti i na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti! - napomenuli su. 

Tu iz HDZ-a nisu stali.

- Hrvatska će imati najmoćnije ratno zrakoplovstvo na prostoru između Njemačke i Grčke! Podigli smo naše obrambene sposobnosti na dosad nezamislivu razinu, a to ćemo činiti - i dalje! Tu su još borbena vozila Bradley i Patria, helikopteri Black Hawk, raketni sustav protuzračne obrane Mistral.. Također, vratili smo Hrvatsku vojsku u Sinj, Varaždin, Pulu, Ploče i Vukovar, a vratit ćemo je i u Beli Manastir. Snažni HV jamstvo je sigurnosti i opstojnosti države i hrvatskog naroda! - zaključeno je u objavi na Facebooku Hrvatske demokratske zajednice.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Bura i snijeg paralizirali Hrvatsku

Komentara 142

PE
Petarpan1108
14:01 20.01.2024.

Bravo!!! Tako i treba biti!!! Samo napred💪💪

OT
otrovnijezik
12:52 20.01.2024.

Sve je to u redu ali trebalo bi poduplati eskadrilu.

RA
Raptor
13:25 20.01.2024.

Sve je to u redu i za pohvalu. Međutim, nadam se da odgovorni prate kako i čime se vodi rat u Ukrajini i na Bliskom Istoku i da uče na tim primjerima. U tom kontekstu treba revidirati strategije, pored osralog, naoružavanja i obuke. I svakako uvesti obvezni vojni rok od 6 mjeseci. U srednje škole predmete na kojima bi se izučavala civilna zaštita, narodna obrana. Uvesti praktičnu nastavu na terenu, logorovanje od barem 15 dana gdje bi se učilo topografiju i stjecali vještine o ponašanju u katastrofama. Provoditi nastavu gađanja i bojevo gađanje iz pješačkog naoružanja. Brucoši obavezno 15 dana u vojarne i temeljna pješačka obuka, a po diplomiranju na obvezni služenje vojnog roka. Žene također obvezno služenje vojnog roka, 3 mjeseca u vojarnama, ostala 3 mjeseca civilno služenje u raznim institucijama. Nema prigovora savjesti. To su gluposti i politikantstvo. Pred zakonom svi su jednaki. Pokazalo se da se to zlorabi. U prvom valu, kako bi se nadoknadilo propušteno, obveznim vojnim rokom obuhvatiti sve muškarce od 18 do 50. godina, koji nisu služili vojni rok ili bili vojnici u Domovinskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije