Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer Plenković čestitao Dan neovisnosti, 8. listopada

'Neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine', istaknuo je u čestitci premijer Plenković
07. listopada 2017. u 18:39 10 komentara 555 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je čestitao hrvatskim državljankama i državljanima Dan neovisnosti, 8. listopada, istaknuvši da će dan 8. listopada 1991. zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Andrej Plenković i papa Franjo Premijer u Vatikanu Plenković o posjetu Pape Hrvatskoj: 'Moj je dojam da će se to dogoditi...'

"Hrvatska ove godine ponosno slavi 26. obljetnicu Dana neovisnosti. Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio hrabru odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan će zauvijek ostati upamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

U pravednom i nametnutom Domovinskom ratu Hrvatska je obranila i učvrstila svoju samostalnost i neovisnost.  Stoga neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine", ističe u čestitci premijer Plenković .

Podsjeća da je "u proteklih dvadeset i šest godina Hrvatska prošla zahtjevan put. Ulaskom u Europsku uniju i NATO ispunili smo naša dva najvažnija strateška cilja. Pokazali smo se kao pouzdan i vrijedan partner te član brojnih uglednih međunarodnih organizacija, a naši vojnici diljem svijeta sudjeluju u najzahtjevnijim vojnim misijama".

Hrvatska Vlada, ističe premijer Plenković, "čini sve kako bi našim građanima omogućila kvalitetniji i bolji život. Posvećeni smo jačanju političke stabilnosti i gospodarskom razvoju zemlje. Nastavit ćemo i dalje ustrajno graditi moderno društvo koje počiva na univerzalnim i europskim vrednotama demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene odgovornosti.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam  Dan neovisnosti!“, naveo je premijer Plenković u  čestitci hrvatskim državljankama i državljanima, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Andrej Plenković
1 / 9
Andrej Plenković i papa Franjo
Andrej Plenković Susret Plenković se sastao s predstavnicima Hrvata u Italiji Ivica Todorić Agrokor Ovo je kompletna kronologija krize koja je zaljuljala Vladu i zaprijetila gospodarstvu Andrej Plenković PRONAŠLI MAIL IZ SVIBNJA Plenković: 'Bio sam iznenađen što je Tomaševićeva supruga meni pisala, ne poznajem je'

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Koliko vrijedi čestitka upućena od strane čovjeka koji je kao pse zajedno s Pupovcem i Štromarom deložirao poginule dragovoljce HOS-a s mjesta njihovog stradanja? Ne vrijedi ništa.

 • Malenkost:

  Istan je to reka, kad ono jopet puni Autobusi s hrvatskih kolodvora krenuli u Njemacku. Anemicaru ta tema,izgleda mi, nije jos dovoljno interesantna. A zsto su nam ginuli ljudi, ajme,a di smo?

 • zovgrdelina:

  ..pa i ja čestitam svima dan neovisnosti koju sam u rovu ostvario,ko jebe ove finih uglađenih cipela i odjela koji su me doveli do prosijačkog štapa..