Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapamćen u hrvatskoj povijesti

Premijer Plenković čestitao Dan neovisnosti, 8. listopada

Andrej Plenković
Goran Stanzl/Pixsell
07.10.2017.
u 18:39

'Neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine', istaknuo je u čestitci premijer Plenković

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je čestitao hrvatskim državljankama i državljanima Dan neovisnosti, 8. listopada, istaknuvši da će dan 8. listopada 1991. zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

"Hrvatska ove godine ponosno slavi 26. obljetnicu Dana neovisnosti. Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio hrabru odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan će zauvijek ostati upamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

U pravednom i nametnutom Domovinskom ratu Hrvatska je obranila i učvrstila svoju samostalnost i neovisnost.  Stoga neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine", ističe u čestitci premijer Plenković .

Podsjeća da je "u proteklih dvadeset i šest godina Hrvatska prošla zahtjevan put. Ulaskom u Europsku uniju i NATO ispunili smo naša dva najvažnija strateška cilja. Pokazali smo se kao pouzdan i vrijedan partner te član brojnih uglednih međunarodnih organizacija, a naši vojnici diljem svijeta sudjeluju u najzahtjevnijim vojnim misijama".

Hrvatska Vlada, ističe premijer Plenković, "čini sve kako bi našim građanima omogućila kvalitetniji i bolji život. Posvećeni smo jačanju političke stabilnosti i gospodarskom razvoju zemlje. Nastavit ćemo i dalje ustrajno graditi moderno društvo koje počiva na univerzalnim i europskim vrednotama demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene odgovornosti.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam  Dan neovisnosti!“, naveo je premijer Plenković u  čestitci hrvatskim državljankama i državljanima, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Andrej Plenković
1/9

Komentara 9

Avatar majmunranko
majmunranko
19:05 07.10.2017.

Koliko vrijedi čestitka upućena od strane čovjeka koji je kao pse zajedno s Pupovcem i Štromarom deložirao poginule dragovoljce HOS-a s mjesta njihovog stradanja? Ne vrijedi ništa.

MA
Malenkost
18:55 07.10.2017.

Istan je to reka, kad ono jopet puni Autobusi s hrvatskih kolodvora krenuli u Njemacku. Anemicaru ta tema,izgleda mi, nije jos dovoljno interesantna. A zsto su nam ginuli ljudi, ajme,a di smo?

DU
Deleted user
20:38 07.10.2017.

..pa i ja čestitam svima dan neovisnosti koju sam u rovu ostvario,ko jebe ove finih uglađenih cipela i odjela koji su me doveli do prosijačkog štapa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije