Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi u Šibeniku

Prema bolnici, sudu i tržnici šetnjom po novom nogostupu

radovi (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
03.11.2010.
u 13:42

Šibenčani se ovoga puta mogu nadati da u preuređenju Starčevićeve ulice (kod tržnice) neće nestati jedan od posljednjih preostalih drvoreda u središtu grada

ŠIBENIK - Automobili, pješaci i ostali sudionici u prometu u središtu Šibenika, na dvjema glavnim gradskim prometnicama, sljedeća će dva mjeseca imati više problema u prometu nego inače, sudeći prema najavama iz gradske uprave. Naime, već za danas i sljedeće dane najavljen je početak radova na dvjema ulicama koje se smatraju šibenskim žilama kucavicama, trebali bi se izmijeniti nogostupi i prateći dijelovi tih prometnica.

- Grad Šibenik i tvrtka Cestar d.o.o. iz Splita zaključili su dva ugovora o javnim radovima i to: prvi na uređenju nogostupa u Ulici Stjepana Radića, od križanja Radićeve i Ulice Biskupa Jerolima Milete do ulaza u bolnicu, odnosno ispred zgrade suda do ulaza u bolnicu s obje strane, i drugi na uređenju nogostupa u Ulici Ante Starčevića, od ugla benzinske crpke do križanja s Ulicom Biskupa Jerolima Milete, odnosno nasuprot tržnice do T-comove zgrade - objašnjava Ana Gojanović Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnika.

Na Radićevu ulicu namjerava se potrošiti oko 372 tisuće kuna, a na Starčeviću oko 488 tisuća kuna. Kako se napominje, obveza izvođača je radove završiti u roku od 45 dana od početka posla, a već za ovaj tjedan najavljuju se "tzv. pripremni radovi - privremena regulacija prometa i priprema gradilišta s posebnom organizacijom pješačkog toka".

Budući da je riječ o glavnim šibenskim prometnicama, kojima tijekom dana prođe najveći broj pješaka i vozila, očekuju se izraženije prometne gužve. Zasad nije jasno hoće li i u ovom preuređenju nogostupa stradati jedan od posljednjih preostalih šibenskih drvoreda, onaj kod gradske tržnice.

Podsjetimo, tijekom raznih radova i "preuređenja" u proteklih dvadeset godina posječena je glavnina šibenskih stabala i drvoreda u središtu grada uz nemušta obrazloženja, unatoč tome što su mnogi Šibenčani bili protiv toga. Sudeći prema navodima iz Grada Šibenika, radovi bi trebali biti okončani do božićnih i novogodišnjih blagdana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije