Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN PULJIZ

Predstojnik zarazne: 'Korona ima veću smrtnost od gripe, bit će problema na jesen, cijepite se'

Foto: Nova TV
12.09.2020.
u 20:26

"Svaki pacijent s respiratornom infekcijom zahtijeva pažnju i pristup, do mikrobiološke potvrde, kao da se radi o COVID-19", kazao je te dodao:

Danas je u Hrvatskoj 261 novozaraženi, ali zato s druge strane 255 je oporavljenih.

Svjedoci smo većeg broja inficiranih što je rezultat neodgovornog ponašanja pojedinaca, ne samo mladih. Kod mlađih je klinička slika blaža, ali olako prihvaćanje te činjenice i asimptomatske infekcije, može dovesti do širenja infekcije kod starijih i osjetljivijih", rekao je u Dnevniku Nove TV Ivan Puljiz te istaknuo kako je važno odgovorno se ponašati.

Komentirao je i veći broj preminulih, naime danas je sedam osoba umrlo s koronavirusom.

"Svi su stariji od 65 godina, a četiri pacijenata bila su starija od 80. Starost je čimbenik za teži oblik bolesti", istaknuo je Puljiz te dodao kako COVID-19 ima veću stopu smrtnosti od gripe.

"Covid ima veću smrtnost, u prosjeku 3-4 posto, a 0,1 posto je od gripe, dolaskom sezone gripe bit će problema", najavio je predstojnik klinike te dodao kako je najveći problem istovremena cirukulacija virusa gripe i koronavirusa te će nastati pritisak na zdravstveni sustav.

"Svaki pacijent s respiratornom infekcijom zahtijeva pažnju i pristup, do mikrobiološke potvrde, kao da se radi o COVID-19", kazao je te dodao:

"Mi ćemo se pripremiti, vi se cijepite protiv gripe".

Ključne riječi

Komentara 22

PR
Primariummm
22:22 12.09.2020.

Veseli me da unatoc visemjesecnom ispiranju mozga ljudi nisu popusili. Smrtnost od ovog virusa je 0.13 %, sto je dokazano sto je dokazano testiranjem krvi na antitijela. Dokazano je da broj osoba koje su preboljele virus je cca 10 puta veci od statistickog. Srtnost gripe je 0.12%

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
21:46 12.09.2020.

da ste recimo izgubili 0.003% težine, biste li primijetili kakvu razliku?

JU
jumbo2110
20:34 12.09.2020.

Pa daj nam podatke kad vec tako pricas , a druga stvar je da je dokazano da su oni starci koji su u italiji onako umirali bili cjepljeni protiv gripe i da su time unaprijed bili oslabljeni. Sta zelite da se i u Hrvatskoj to dogodi pa da ih pisete pod coronu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije