Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PHISHING PORUKE

Predstavljaju se kao Božinović i Milina, a korisnicima poručuju da je za njima izdana tjeralica: 'Samo izbrišite poruke'

Foto: MUP
1/5
12.11.2022.
u 17:45

Policija upozorava kako se radi o lažnim porukama koje je dovoljno - izbrisati

Policija ponovno upozorava na veći broj prijavljenih slučajeva korisnika kojima su na e-mail adrese stizale poruke nepoznatih pošiljatelja.

Ovi pošiljatelji se predstavljaju kao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i načelnik Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Dalibor Jurić. a u porukama navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Foto: MUP

Policija je objavila i screenshotove poruka koje su stizale, a korisnicima je u svakoj toj poruci objašnjeno da moraju ''odgovoriti na e-mail te objasniti svoje razloge'', nakon čega će biti ''izdana tjeralica za njima te će biti uhićeni''.

Foto: MUP

Naime, policija upozorava kako se radi o lažnim porukama koje je dovoljno - izbrisati.

''Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati'', poručili su.

>> VIDEO Obitelj zabrinuta zbog nestanka dvoje Splićana: Išli crnim BMW-om u Nizozemsku zbog posla


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
18:03 12.11.2022.

Da da email da dolaze po nas. 😂😂😂 Pa koja policija ti tako javlja. 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije