Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršen očevid

U prometnoj nesreći kod Benkovca poginule dvije žene: Vozač je prebrzo vozio i lakše je ozlijeđen

Pirovac: Cisterna s gorivom izletjela s autoceste nakon sudara s teglja?em
Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.11.2022.
u 10:42

Vozač kombi vozila je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je hospitaliziran te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Jučer, 11. studenog oko 19.45 sati na autocesti A-1, između čvorova Benkovac i Zadar 2, na 264. kilometru u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije ženske osobe.

- Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad je 59-godišnji vozač, upravljao kombi vozilom Renault gospićkih registarskih oznaka iz pravca Splita prema Zagrebu, te nije prilagodio brzinu kretanja osobinu i stanju ceste, uslijed čega prilikom pretjecanja vozila koje se kretalo u istom smjeru, gubi kontrolu nad upravljačem, vozilom prelazi na desnu prometnu traku te udara u prednji dio osobnog automobila Audi bosanskohercegovačkih oznaka, s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin. Nakon udara, vozilo Renault izlijeće van kolnika, te dolazi do prevrtanja i udara u zemljani nasip gdje se zaustavlja.

U nesreći, na mjestu događaja, smrtno su stradale dvije putnice iz kombi vozila, hrvatske državljanke u dobi od 79 i 58 godina. Vozač kombi vozila je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je hospitaliziran te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Za vrijeme trajanja očevida promet navedenom dionicom, u pravcu Zagreba u vremenu od 20.20 do 01.00 sati, odvijao se jednim prometnim trakom.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 59-godišnjaka, biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru - istakla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU Zadarske.

Komentara 3

NO
nori
08:10 13.11.2022.

Jeli se on tako riješio žene i punice? Pitam za susjeda

Avatar kenshi
kenshi
16:56 12.11.2022.

Dvadeset godina robije za tako zvanog vozača i nakon toga nikad više za volan.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:30 12.11.2022.

Što reći? Žalosno. Zanima me, da li su stradale suputnice bile vezane sigurnosnim pojasom. Bojim se, da nisu, jer stanje preživjelog vozača na to upućuje. Bahatost je uzrok, brzina je posljedica, a ostalo tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije