Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Mrsić: Bernardić ima problem, građani u njega nemaju povjerenja kao premijera

Mirando Mrsić
Foto: Večernji list
1/3
04.06.2020.
u 10:35

Mislim da na ovim izborima treba glasati za stranke i ljude koji su spremni počistiti te štale koje ostaju iza HDZ-a, kazao je Mrsić

Predsjednik stranke Demokrati i bivši SDP-ov ministar rada Mirando Mrsić gostovao je u studiju Večernjeg lista.

Uhićenje Josipe Rimac

"Ta afera je krenula u onom trenutku kada su se očito u HDZ-u uplašili do kuda će ta afera otići. Baš nisam siguran da netko tko je dužnosnik ide pregledavati prislušne uređaje već je sugerirano. Ja mislim da je gospođi Rimac to netko dojavio. Otvorilo je to i onu spregu između HDZ-a i HNS-a i ja mislim da su oni duboko umočeni. Mislim da to seže do ministara, pa i iz SDP-ove Vlade, tu su neke stvari nejasne, pogotovo potpisivcanje tog ugovora. Mislim da ministar Ćorić ima tu svoje prste. Očito da je i DORH imao svojih problema. Sve to pokazuje da je pravosuđe na daljinskom upravljaču HDZ-a. HDZ je nepopravljiv", kazao je Mirando Mrsić.

"Plenković ne može profitirati od toga. Posebno kada je to krenulo prema ljudima koji su bliski Plenkoviću, poput Ćorića, ta afera je krenula izvan ruku HDZ-a", dodao je. 

"Vjerojatno su oni u početku procijenili da će im to koristiti, evo sad hapsimo svoje..., i mislili su da će to na početku biti prihvaćeno od građana, i bilo je na početku prihvaćeno no očito se tu nije znalo da tu ima puno više krakova i sad je to izmaklo iz kontrole i sada Plenković pokušava sanirati štetu. Sad je jasno, od Sanadera, od Tuđmana od kada je HDZ na vlasti uvijek to završava s nekim korupcijskim aferama, uvijek se vidi da HDZ smatra da je Hrvatska njihova, da mogu raditi što hoće. Josipa Rimac je primjer jednog pravog HDZ-ovca kako se ponaša na vlasti", dodao je Mrsić.

Afere ministara

"Mislim da na ovim izborima treba glasati za stranke i ljude koji su spremni počistiti te štale koje ostaju iza HDZ-a. Jedno je kada afera krene, a onda krene sudstvo i to nikada ne dođe do kraja. Ljude boli što te afere nemaju epilog. Ministri u Vladi Plenkovića su koruptivni i očito su pretjerali u svojem mažnjavanju" kazao je Mrsić. 

Dodao je da su građani nezadovoljni s time što se radi. "Policija radi stvari koje ne bi trebao, Božinović je na čelu toga aparata, sve to građani vide. HDZ se ne može odmaknuti od toga obrasca", kazao je Mrsić.

Plenkovićeva poruka DORH-u da ispita i SDP

"To je poruka izašla iz usta predsjednika Vlade i pokazao je ono što građani cijelo vrijeme misle i govore i da su ljuti", dodao je.

Trebat će hrabrosti za povratak povjerenja u pravosuđe, a toga nema ni u HDZ-u a vidim sada ni u SDP-u, rekao je. 

Izlazak na izbore

"Sabor se srozao na najnižu granu, mislim da stiže još gori saziv. Mi kao Demokrati se zalažemo na promjenu izbornog sustava da smanjimo broj zastupnika na 101 i da se 75 zastupnika bira po izbornim okruzima, što znači da vi vašeg zastupnika znate imenom i prezimenom i da će on provoditi vrijeme s vama. Protiv sam toga da mandat samo pripada stranci.", kazao je Mrsić.

"Idemo u sve izborne jedinice s kolegama Laburistima. Razgovarali smo sa svim strankama od centra dom lijevog centra s ciljem da okupimo širu kolaciju koja bi bila brana ovom koruptivnom HDZ-u. Nažalost bila su tu ega stranačka, i lijevi centar će ići razmrvljen", kazao je Mrsić.

"Ljevica ide na izbore razmrvljena. Desnica se okuplja oko Škore, i bojim se da će tu biti koalicija između HDZ-a i Škore. Ekipa oko Škore je ekipa kojima ustaštvo nije strano. Most se pokušava se pozicionirati na desnom centru, na ljevici je problem što SDP nije iskoristio mogućnost da stane na čelo", kazao je Mrsić. Kazao je da neće koalirati sigurno s HDZ-om i s Škorom.

"Kad se sjedne s SDP-om vidjet će se. Problem je Bernardića nepovjerenje građana prema njemu kao premijeru. Hrvatska voli lidere iza kojih su neka postignuća. Loša je stvar jer građani nemaju u njega povjerenja", kazao je Mrsić.

Postupci predsjednika Milanovića

"Ide to u prilog HDZ-u i ta desna scena vide u njemu neprijatelja što njih homogenizira. Bernardić i ekipa ne znaju iskoristiti to. Za dom spremni treba zakonski maknut. Vlada koja bude hrabra će to napraviti, a ne vjerujem hoće li Bernardić imati tu snagu", dodao je.

Komentara 14

NE
Neo001
09:24 04.06.2020.

Miralem je dokazani kriminalac koji se ne boji zakona, zašto ?

AN
aniva
09:44 04.06.2020.

Pitajte ga jel mu žena vratila one novce koje je ostala dužna HZZO-u?

KE
kelj
09:19 04.06.2020.

Miralem je malo smršavio, to je valjda od ramazanskog posta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije