Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno

Kerumov osebujan nastup: Što ćete vi i suprug u politici, tko će dicu čuvat?

Željko Kerum
Foto: Screenshot HRT
03.06.2020.
u 23:17

Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govoriti kako će raditi, rekao je Kerum Mariji Selak Raspudić

'Tko su izborni aduti iz rukava i zašto?' bila je tema večerašnje emisije Otvoreno na HRT-u, a u kojoj su gostovali Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a.

Kerum je odmah na početku istaknuo kako nije ponovno došao u politiku već da je u njoj 12 godina.

– Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji – rekao je i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu. Istaknuo je da na izbore ide zbog birača koji ga zovu.

– Ako uđem u Sabor koalirat ću s pobjednicima – naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti.

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

– Smatram da ćemo i mi „drugi”doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi – rekla je.

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.

– Dogovorila sam se kao nezavisna zastupnica na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici – rekla je Petir.

Mirela Holi je pak rekla kako ju je Davor Bernardić pitao je li zainteresirana biti na parlamentarnim izborima na listi SDP-a i ona je pristala, ali je rekla kako bi htjela biti na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Pravi show u emisiji je priredio upravo Željko Kerum koji je Mariju Selak Raspudić pitao zašto ona i suprug idu u politiku.

– Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao? Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govoriti kako će raditi – rekao je Kerum. Dužan nije ostao niti Igoru Peternelu koji ga je u jednom trenutku želio prekinuti.

– Vi u životu niste dvije plaće podijelili. Nemojte prekidati nekoga tko je dijelio po 2-3 tisuće plaća – rekao je. Na kraju emisije je pozvao birače da glasaju za njega jer je on 'iznenađenje izbora'.

Komentara 76

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
23:55 03.06.2020.

najveći dužnik u dalmaciji...otužno na što je spao HDZov pajac

DE
derin1
00:49 04.06.2020.

Sdp kad ne priča o ideologiji, onda se sjeti konoplje, priče koju vrti 30 godine, što je njihov vrhunac, koju mislim da je ova vlada dosta liberilizirala u zdravstvene svrhe. Oh koje face.

ER
ertor
00:37 04.06.2020.

Hdz je angažirao i dvorsku ludu. Kako samo vjerodostojno zagovara veliku koaliciju. Počeli su preko plaćenika. Proći će kao Đapić na predsjedničkim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije