Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na hodočašću

Predsjednica u trodnevnom posjetu Međugorju, bila i na Brdu ukazanja

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Facebook
1/3
12.08.2016.
u 10:03

Hodočasnica Željka Vasilj jedna je od brojnih s kojima se predsjednica fotografirala

Biti predsjednik, pjevač, glumac... javna osoba i anonimno provesti godišnji odmor, posjetiti znakovita mjesta, susresti se s ljudima – nemoguća je misija. Prošloga tjedna u Međugorju je pod velom tajnosti s mladima na Mladifestu želio provesti Jim Caviezel, koji je glumio Isusa Krista u filmu Pasija, no to mu nije uspjelo, “razotkrio” ga je – Facebook. U to se uvjerila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u srijedu popodne s prijateljima stigla u Međugorje. Iako je posjet pomno planiran da ne privuče previše pozornosti, to očito nije uspjelo.

U marijansko svetište hrvatska predsjednica došla je na odmor tri dana. A nakon objave vijesti o dolasku, počele su “provjere” u kojem je hotelu odsjela, kuda će se kretati, s kime će se susresti. Čak su i iz hotela Villa Regina, u kojem je odsjela, nakon objave da je stigla, objavili kratki video kako je dočekuju vlasnici, ali i međugorski župnik fra Marinko Šakota. Jučer je bila u posjetu međugorskim franjevcima u tamošnjem župnom uredu. Domaćin je bio župnik fra Marinko Šakota. S njima se zadržala u kratkom razgovoru. Nakon toga uslijedio je i uspon na Brdo ukazanja, ali i Križevac, najviši vrh u tome dijelu Hercegovine kojim dominira križ, ali i pogled prema broćanskom i ljubuškom kraju. Na oba mjesta, Podbrdu i Križevcu, duboko uronjena u misli, molila se za blagoslov obitelji i nacije. Sva ta mjesta htjela je posjetiti bez posebne pompe. No, ni u tome nije uspjela, jer su se brojni hodočasnici i mještani željeli fotografirati s njom.

Brojni Hercegovci, poslovično spremni za sve vrste poslova, davali su “savjete” kako Hrvatsku izvući iz krize. Dok se u Međugorju odmarala i molila, odlazila je i u druga mjesta Hercegovine, gdje je razgovarala sa svećenicima, gospodarstvenicima, političarima, sportašima...

Tijekom ova tri dana, za vrijeme očito radnog godišnjeg odmora, djelomično je poremećen njezin i plan njezina protokola da se posveti samoj sebi i molitvi na misama, na koje je odlazila ujutro i navečer u Međugorju. Predsjednici je u posljednje dvije godine ovo drugi posjet Međugorju.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović u trodnevnom posjetu Međugorju

Komentara 42

M3
Miške 3
13:19 12.08.2016.

Konkurencija: kraljica Hrvata posjećuje mjesto ukazanja Kraljice Hrvata.

DU
Deleted user
10:07 12.08.2016.

Pa jučer ste pisali kako je to privatan posjet. Dakle, što se to onda nas tiče? Pa da je htjela da se o tome piše, slika - išla bi službeno i prema Protokolu?? Privatno znači privatno. Ili ste poslali paparazzeze da love Predsjednicu nakon što vam je neki špijun javio kamo ona privatno ide??

ST
Stipan
12:59 12.08.2016.

A' raja mislila da je Kolinda majka božija Marija. Bože dragi svugdje li nam stigne. Samo fali da je na više mjesta istodobno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije