Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio blažu kaznu

Praštao prekršaje i dobivao prasce - kažnjen radom za opće dobro

Mario Marinović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
23.12.2013.
u 14:26

Bivši načelnik PP Dalj Mario Marinović nepravomoćno je osuđen s 364 sata rada za opće dobro, u ponovljenom suđenju za primanje mita od rođaka. Prva presuda bila je šest mjeseci zatvora

Bivši načelnik Policijske postaje Dalj Mario Marinović odradit će 364 sata rada za opće dobro jer je, među ostalim, praštao prometne prekršaje rođaku, pa zauzvrat dobio dva praseta i 15 kilograma junetine za mito. Zamijenjena mu je time zatvorska kazna od šest mjeseci. Nepravomoćna je to odluka Županijskog suda u Osijeku.

Bio je to ponovljeni postupak. Marinović je u siječnju, pak, osuđen na godinu dana zatvora. Vrhovni je sud kasnije ukinuo tu presudu jer smatra kako praščići – nisu mito.
Ukratko, načelnik praščiće nije zadržao za sebe, već su ih, navodi ovaj sud, pojeli policajci iz Dalja i srbijanskog Bača na zajedničkoj fešti.

– Pripali su policijskoj postaji, a ne optuženiku pa se od njega nije mogla ni oduzeti imovinska korist. Mito se prima za sebe – objasnio je Vrhovni sud. Načelnik ih nije, nastavlja se, ni preuzeo sam, već je poslao drugog policajca.
- Potpuno je irelevantno što niste bili u neposrednom kontaktu s dva praseta i 15 kilograma mesa, odnosno što su ih pojeli drugi policajci – obrazložio mu je presudu jučer osječki sudac Krunoslav Barkić.

Meso je dao Krešimir Sak, kojemu je u ljeto 2011. rođak Marinović "oprostio" dvije prebrze vožnje. Sak se na suđenju branio da je meso bilo “čista donacija za feštu”.
– Zašto bih imao ikakav motiv? Donirao sam i prije policajcima, doktorima, svima koji pitaju. Nije to neki novac (1100 kuna, nap.a.) - kazao je Sak na ponovljenom suđenju.

Inače, primopredaja mesne pošiljke izgledala je kao filmski scenarij. Po prasce je načelnik poslao kolegu Željka Sadleka službenim kombijem. No Sadlek je, čulo se na snimkama, navodno bio pijan pa se najprije putem izgubio, a poslije je policijskim kombijem udario Sakov terenac BMW.

– Gdje si našao ovoga? Namazan je k’o avion! Ide parkirati i ogrebe mi branik – ljutito je Sak nazvao Marinovića.
– Ubit ću se, majke mi! Reci mu neka mi se javi i riješi to jer ću ga poslati na stegu, pun mi ga je k... – odgovara mu Marinović, sipajući psovke. Ophodnja ga je presrela i preuzela meso.
Sudilo se ponovno i đakovačkom policajcu Ivici Lasiću. Odradit će 240 sati za opće dobro.

Marinović ga je, tereti se, zamolio da “sredi” prekršaj vozaču Anti Jakovčiću. Načelnik je, po optužnici, kao mito dobio jeftiniji servis za auto. Prvi je put Lasić osuđen na šest mjeseci zatvora, ali uvjetno na tri godine. Mario Marinović u međuvremenu je umirovljen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije