Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrutno ubojstvo u Gornjoj Vrbi

Pozvao prijatelja na piće pa ga nakon svađe, zatukao sjekirom

ubojstvo u brodu1
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/2
19.12.2009.
u 11:47

Nakon nekoliko čašica došlo je do verbalnog sukoba koji je ubrzo prerastao u krvavi obračun. Osumnjičeni S. S. uzeo je sjekiru i ušicama nanio nekoliko nekoliko teških udaraca po glavi i tijelu Martinu Toliću, koji je ubrzo preminuo.

Okrutnim ubojstvom završila je svađa dvojice prijatelja koja se u petak oko 21.30 sati dogodila u Gornjoj Vrbi kod Slavonskog Broda. Stevo Subotić (56) iz Gornje Vrbe u svom je domu u Ulici Gorana Jurića ugostio sumještanina Martina Tolića (38).

Krvavi obračun
Nakon nekoliko čašica, između spomenutog je dvojca došlo do verbalnog sukoba koji je ubrzo prerastao u krvavi obračun. Naime, Subotić je, kako se sumnja, uzeo sjekiru i ušicama nanio nekoliko teških udaraca po glavi i tijelu Martinu Toliću, koji je ubrzo preminuo. Subotić je potom otišao kod susjede i sve joj ispričao, a ona je pozvala policiju.

Motivi ubojstva još su nepoznati, ali policija je potvrdila da je Subotić bio u alkoholiziranom stanju. Kada su čuli strašnu vijest, pred kućom obitelji Tolić okupila se brojna rodbina i susjedi koji su došli izraziti sućut Martinovoj majci Mariji, ocu Marijanu i bratu Juri.

– Sledila sam se kad mi je sat vremena poslije ponoći na vrata pokucala policija i pitala me za sina. Odmah sam pomislila da se dogodilo nešto strašno. Moj je Martin često navečer izlazio u selo i ispred obližnje trgovine nalazio se s prijateljima, mislila sam da ga je možda udario auto ili da je pao na poledici s obzirom na to da je bolovao od epilepsije. Rekli su mi da ga je ubio susjed Stevo – kazala je shrvana majka Marija.

Martin i Stevo te su večeri pili pivo ispred obližnje trgovine, a kada im je ponestalo novca, otišli su u susjedno dvorište u kojemu su kuće Subotića i njegova polubrata Zorana Mihajlovića (43).

Priveden istražnom sucu
Mihajlović je rekao da je u vrijeme ubojstva bio kod susjeda. Ubrzo mu je došla supruga i sva uplašena kazala što se dogodilo.

– Nedavno smo pokopali majku i Stevo je tada počeo govoriti kako će nekoga ubiti. Govorio sam mu da se smiri i da ne priča okolo takve stvari. Ne znam kakav je to čovjek moj brat kada je mogao na takav način ubiti susjeda – rekao je Mihajlović.

Subotić je uz kaznenu prijavu priveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Komentara 9

KA
Karla
14:24 19.12.2009.

Doživotni zatvor! Nema olakotne okolnosti. Nije smio niti morao biti pijan!

OB
-obrisani-
15:29 19.12.2009.

Srbin u akciji sa sekirom,,,Bože sačuvaj

OB
-obrisani-
13:37 19.12.2009.

Mozda je bio trijezan vise od 0,5 promila, no sto je Vlada dozvolila !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije