Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pedofilija

Poznati BBC-jev novinar priznao da je spolno zlostavljao djevojčice

stuart hall
PETER POWELL/NI Syndication/PIXSELL
02.05.2013.
u 20:19

Poznati BBC- jev urednik i novinar priznao je krivnju za 13 slučajeva seksualnog zlostavljanja djevojčica.

Stuart Hall, 83-godišnji poznati BBC-jev novinar i urednik te bivši voditelj obiteljskog televizijskog showa "It's a Knockout", priznao je 13 slučajeva seksualnog zlostavljanja djevojčica između 1967. godine i 1985. godine, piše BBC. Najmlađa žrtva imala je samo devet godina.

Presuda 83-godišnjaku bit će izrečena u lipnju.

Glavni britanski državni odvjetnik za sjeverozapadnu Englesku Nazir Afzal nazvao ga je "oportunističkim grabežljivcem".

Njegov odvjetnik kazao je kako se Stuart Hall ispričava svim žrtvama i da je "potpuno svjestan da je njegova sramota potpuna". BBC ipak izvješćuje da je Hall, koji je donedavno ove optužbe opisivao kao "pogubne i lažne", pri izlasku sa suda, a na zahtjev novinara da se ispriča žrtvama, samo rekao da ima jaku prehladu i da nema komentara.

Iako 83- godišnjak, Hall je do uhićenja radio na BBC Radio 5 postaji i pisao tjednu sportsku kolumnu za Radio Times magazin.

Ovo priznanje za seksualno zlostavljanje djece samo je jedno u nizu priznanja koja su u posljednje vrijeme šokirala britansku javnost.

Otkriveno je i da je pokojni Jimmy Savile, velika BBC-jeva zvijezda, bio upleten u čak 200 slučajeva pedofilije. U srijedu je William Roche, po Guinnessu najdugovječniji glumac u televizijskim sapunicama, priznao dvije optužbe za silovanje 15-godišnje djevojčice.

>>Uhićen 67-godišnjak koji je bludničio nad troje djece

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije