Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požeška biskupija okupila 331 obitelj koja ima petero i više djece

27.12.2008.
u 13:47

POŽEGA - U organizaciji Caritasa Požeške biskupije danas su se u Požegi uoči blagdana Svete obitelji okupile obitelji s petero i više djece. Susret 331 takve obitelji počeo je misnim slavljem u požeškoj katedrali koje je predvodio požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević.

-U vama u vašim obiteljima Božić ima neku posebnu snagu po vašem opredjeljenju za život i po onoj djeci koju primate i koju ste donijeli i na ovo slavlje. Želimo danas Bogu zahvaliti za vas bračne drugove i vašu djecu što u Hrvatskoj ima onih koji vole život , koji se ne boje poteškoća i koji na taj način prihvaćajući brojnu djecu pripremaju najbolju budućnost Hrvatskoj – istaknuo je biskup na slavlju u katedrali.

U prigodnom programu koji se nakon misnog slavlja nastavio u sportskoj dvorani Grabrik gdje je svoje svjedočanstvo ljubavi prema životu izreklo četiri obitelji biskup Škvorčević je pročitao je svoje pismo koje je uputio obiteljima s brojnom djecom.

- Dok se danas s različitih strana i razina šire određene sumnje, stavlja u pitanje brak kao zajednica muža i žene, smatra djecu teretom, vi jednostavni, nerijetko siromašni ljudi, vjerni Božjem naumu o braku i obitelji s velikom spremnošću i požrtvovnošću prihvaćate brojnu djecu, i tako na najbolji način svjedočite istinske vrijednosti našeg postojanja i izgrađujete budućnost svoje domovine.

Bog je sudbinu svijeta i naše hrvatske zemlje položio i u kolijevke vaših obitelji – kazao je među ostalim biskup Škvorčević na susretu koji je završio uručenjem prigodnog i novčanog dara od 1000 kuna obiteljima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije