Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranjene kuće

Požar kod Orebića ponovno se razbuktao, evakuirano 35 ljudi

Požar na Pelješcu
Foto: Ive Trojanovic/PIXSELL
27.09.2018.
u 09:32

Požari kod Kule Norinske i u Konavlima i dalje su aktivni, a u tijeku je razmatranje slanja zračnih snaga na ta požarišta

Jaka bura sinoć je oko 23.30 sati ponovno razbuktala požar u blizini Mokala kod Orebića te je preventivno 35 ljudi iz naselja evakuirano u privatne kuće u Trpnju, a prema posljednjim informacijama s terena, kuće su obranjene i stanje je pod kontrolom, javila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požari kod Kule Norinske i u Konavlima i dalje su aktivni, a u tijeku je razmatranje slanja zračnih snaga na ta požarišta.

Dva zračna traktora i dva kanadera jutros gase požar kod Metkovića, a  još jedan kanader bit će poslan na požarište Ćilipi pokraj Dubrovnika, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima jučer je obišao opožarena područja kod Orebića na poluotoku Pelješcu i Kule Norinske kod Metkovića, gdje je i održao sastanke županijskog vatrogasnog stožera na kojima su dogovoreni daljnji koraci. Tom prigodom, podsjeća MORH; ministar je zahvalio vatrogascima i svima koji su uključeni u gašenje požara na nekoliko lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji poručivši kako zajedničkim snagama u sinergiji i partnerstvu možemo pomoći u obrani od požara.

Požar na Pelješcu
1/23

Također, ministar Krstičević obišao je dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca prilikom prevrtanja vatrogasne cisterne tijekom gašenja požara kod Kule Norinske kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaželjevši im brz oporavak.

U protekla dva dana, otkad su buknula tri navedena požara na području Dubrovačko-neretvanske županije, zračne su snage ostvarile oko 50 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 1400 tona vode na ova požarišta. Uz zračne snage, pedeset i dva pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH jučer je prevezeno s dva helikoptera Mi-8 MTV iz Sinja do požarišta Kula Norinska radi pružanja pomoći u saniranju ovog požarišta.

Prethodno su na požarištu kod Orebića na Pelješcu angažirana ukupno 102 pripadnika, tako da se u ovom trenutku na požarištima kod Metkovića i na Pelješcu nalazi ukupno 154 pripadnika Hrvatske vojske i 19 motornih vozila.

>> Snimka požara na Pelješcu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:39 27.09.2018.

Zna se.Udba.

RI
river
17:09 27.09.2018.

Ova situacija oko požara je jako prozirna.U Bosni životni standard je mnogo niži nego u RH.Svatko ko je prolazio tim prostorima zna (I ja isto) da je tu mnogo jeftinije nego kod nas. Narod se zaustavi I kupi sto imvi I kupi sto im e potrebno.Mnogo novca ostavi u Bosni.Izgradnjim mosta to ce prestati. Zato je Erdogen poslao u Bosnu svoje iskusne ljude iz Sirije da sprece gradnju mosta,Požari na Pelješcu su dokaz.RH mora poslati par brigade HV na sjeverni I južni kraj mosta I osigurati prostor prije nego pocmu radovi na tom mostu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije