Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Capak detaljno objasnio

Povratak u dvorane: Koji se sportovi mogu igrati i kako

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
26.02.2021.
u 12:19

Treba organizirati da u svlačionicu ne ulazi više od dvije osobe odjednom. Također je obvezno nošenje maski prilikom ulaska u prostor

Prema odluci Stožera, od ponedjeljka se može trenirati u zatvorenim prostorima, no i tu postoje određena pravila. Dvorane u kojima su treninzi moraju biti provjetravane, a broj ljudi ograničen je (jedna osoba na 20 kvadrata minimalno). Trenirati se mogu samo beskontaktni sportovi. Primjerice, nogomet, košarka, borilačke vještine, ali mogu se raditi samo kondicionalni treninzi za koje nije potreban kontakt. 

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je može li se igrati, primjerice, nogomet.

"Otvaraju se dvorane, ali je zabranjeno igranje nogometa tako da dođe do kontakta, no može se trenirati. Velika je razlika igra li se utakmica u kojoj dolazi do kontakta ili se trenira za taj sport, a da pritom ne dođe do kontakta. Kondicija i vještine mogu se postići tako da ne dođe do kontakta. To se odnosi na sve kontaktne sportove, ne samo na nogomet već i na borilačke vještine", kazao je Capak.

Na pitanje odnosi li se to na sve osim na igranje, Capak je rekao: "Ako igranje uključuje kontakt, onda ne. U dvoranama se igra i stolni tenis gdje ne dolazi do kontakta i kod ovih drugih jasno piše da nije dopušteno igranje ako dolazi do kontakta".

Što se tiče ostalih epidemioloških mjera, dvoranu i rekvizite treba temeljito očistiti nakon korištenja. Svlačionice i tuševi ne bi se trebali koristiti, ali mogu pod određenim mjerama. Treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Također je obvezno nošenje maski prilikom ulaska u prostor.
 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
12:38 26.02.2021.

Kaj veli stožer, koliko je trenutno zaraženih gripom?

SP
speed208
12:43 26.02.2021.

Nova sportska disciplina je pljuvanje u dalj ali zbog maske tesko izvediva i zabranjena na otvorenom ali se moze igrati on- line na ovom portalu... ujedno se i portal brine da nam servira vijesti iz komsiluka i placene vijesti kojimajima baci kost u svrhu prikrivanja stvarnog stanja u zemlji i pljacki naroda .......pa narode neka igre počnu....show must goo on!!

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
12:33 26.02.2021.

jel još netko misli da ovaj redikul objašnjava nešto??? lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije