Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Povijesni ekskluziv - Dnevnički zapisi Ante Pavelića o susretima s Hitlerom

naslovnica 31.5.
Foto: VL
31.05.2015.
u 00:00

Vođa NDH-a i saveznik nacističke Njemačke dnevničke je zapise napisao u Italiji, u koju je pobjegao nakon rata.

U tiskanom izdanju nedjeljnog Večernjeg lista donosimo povijesni ekskluziv o dnevničkim zapisima koje je Ante Pavelić pisao o susretima s Adolfom Hitlerom. Vođa NDH-a i saveznik nacističke Njemačke dnevničke je zapise napisao u Italiji, u koju je pobjegao nakon rata. Između ostalog, otkriva i kako mu je Hitler u bunkeru pričao o atomskoj bombi.

U nedjeljnom Večernjem čitajte i intervju sa riječkim gradonačelnikom, SDP-ovcem Vojkom Obersnelom, u kojem kaže da se Rijeka neće odreći Tita jer ju je vratio Hrvatskoj te otkriva da se u mnogim stvarima ne slaže sa predsjednikom SDP-a i premijerom Zoranom Milanovićem.

Donosimo i veliku temu o Hrvatu u utrci za Bijelu kuću, guverneru američke savezne države Ohio Johnu Kasichu. - Kad sam 1978. prvu put išao u Kongres, ljudi su mislili da je Hrvat neko stvorenje iz mora - tvrdi američka politička zvijezda iz redova Republikanske stranke.

Na mjestu gdje danas nosimo ručni sat, ispod kože ćemo ugrađivati pametne telefone, a njegovi će nam zvučnici biti ugrađeni u kosti, samo je jedan od "izuma" o kojima možete pročitati u temi o 10 implantata koji će nas pretvoriti u superljude.

Fra Smiljan Kožul otkrio nam je kako je vjenčao predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i Anu Šarić, a u tiskanom izdanju nedjeljnog Večernjeg lista donosimo vam i obilje enigmatike i zabave.

>>Ove teme i još mnogo toga čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

Foto: VLm

Komentara 72

BU
Bulaba
22:50 30.05.2015.

A zašto ne objavljujete Milanovićeve zapise o sastancima? Možda zato što se s njim nitko ne sastaje?

DE
Dex
00:13 31.05.2015.

a kad će dnevnici yusipovićeg tatice biti na redu?

ZA
Zahumlje
03:41 31.05.2015.

Vjerovatno su razgovarali o čistoći načinu čišćenja,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije