Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
solidarnost s irankama

Potresna priča iranske prosvjednice u Zagrebu: Muž me tukao, htio me politi kiselinom

Iranka u suzama rezala kosu na prosvjedu u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
30.09.2022.
u 15:03

U Hrvatsku je, kaže, došla jer u Iranu nije imala slobodu i mir, a s njom su došla i njena djeca.

Danas su se ispred iranskog veleposlanstva u Zagrebu okupili prosvjednici koji su izrazili solidarnost s Irankama koje gotovo dva tjedna prosvjeduju nakon smrti Mahse Amini. Dvadesetdvogodišnja Kurdkinja preminula je 16. rujna u bolnici u Teheranu od teških ozlijeda, tri dana nakon što je uhićena zbog 'nepropisnog nošenja hidžaba'.

Među zagrebačkim prosvjednicima bila je i Iranka Samane koja je u suzama rezala svoju kosu.

- Rezala sam kosu zbog Amini. Jako sam tužna. Zašto tuku žene u Iranu? Zašto nemamo internet, zašto su isključili internet? Zašto ne čujete što ljudi kažu u Iranu? - rekla je Samane za 24sata. Tvrdi da bi bila sretna da može preko interneta pričati s obitelji koja je ostala u Iranu, no to više nije moguće.

U Hrvatsku je, kaže, došla jer u Iranu nije imala slobodu i mir, a s njom su došla i njena djeca.

- Muž je htio baciti kiselinu na moje lice. Rekla sam policiji, oni su rekli da to nije problem - ispričala je, dodajući kako su joj policajci rekli da joj mogu pomoći tek nakon što joj muž baci kiselinu u lice. Priznala je kako joj muž nikada nije bio podrška, te da ju je tukao.

- Čupao mi je kosu, uvijek sam je šišala na kratko. Tek kada sam tu u Zagrebu sam je pustila da bude duga. Odrezala sam danas kosu da pokažem iranskom veleposlanstvu da ne ubijaju ljude, da bace oružje na pod - poručila je. 

VIDEO: Prosvjednica iz Irana u znak potpore škarama odrezala nekoliko pramenova kose i bacila ih u zrak

 

 

 

Komentara 20

Avatar drug Joža
drug Joža
12:21 01.10.2022.

Pretpostavljam i da ju je muž 20 godina silovao ?

DU
Deleted user
16:28 30.09.2022.

Nije mi jasno što će ovih par žena promijeniti u Iranu?

ZE
Zeljac71
16:03 30.09.2022.

haaa?!? nije valjda. nikakvog on razloga nije im'o

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije