Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas novi prosvjed

'Dosta mumljanja pred TV-om, dođite pred HDZ'

Zagreb: Održan prosvjed "Dajemo vam otkaz" ispred sjedišta HDZ-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
30.09.2022.
u 00:30

Prosvjed "Za budućnost bez HDZ-a jer s HDZ-om nema budućnosti" organizira Radnička fronta

Otkako je izbila megaafera u Ini, pred HDZ-om je već održan jedan prosvjed, onaj koji je okupio mahom krajnju desnicu. Danas će se u 18 stati pred HDZ-om dogoditi i drugi, i to pod nazivom "Za budućnost bez HDZ-a jer s HDZ-om nema budućnosti", koji organizira Radnička fronta. Kako objašnjava Katarina Peović, saborska zastupnica te stranke, na prosvjed su pozvane sve stranke opozicije, ali s obzirom na to da nema povratnu informaciju, pitanje je tko će se sve danas pred HDZ-om okupiti.

– Očekujem da svi koji mumljaju ispred TV-a i negoduju dođu na prosvjed i iskažu svoje nezadovoljstvo. Riječ je o presuđeno kriminalnoj organizaciji koja vlada ovom zemljom po sistemu legalizirane sistemske korupcije – kaže Peović.

Bez obzira na to tko će se na prosvjedu danas pojaviti, Peović kaže da ne može biti fijasko jer su i zahtjevi i ciljevi prosvjeda jasni i konkretni. Traže nacionalizaciju Ine koja je predana mađarskom MOL-u u dokazano, kažu, koruptivnom postupku i njezino vraćanje u državno vlasništvo. Traže i da se u nadzorne odbore umjesto HDZ-ovaca imenuju predstavnici radnika i da se osigura potpuna transparentnost poslovanja, izlazak iz međunarodnih trgovinskih, investicijskih i energetskih sporazuma koji sadrže klauzulu o rješavanju sporova na međunarodnim korporativnim sudovima, donošenje zakona o podrijetlu imovine, hitnu obnovu stambenih objekata u Zagrebu i na Baniji, povećanje minimalne plaće i mirovine, obustavu donošenja novog Zakona o pomorskom dobru kojim će se omogućiti naplata ulaska na plaže te povratak prava na pobačaj u Ustav. 

 

Komentara 11

M3
Miške 3
06:08 30.09.2022.

Istina. Bačić mumlja i fuflja u nekom slengu sa Blata na Kurčuli.

DU
Deleted user
07:55 30.09.2022.

Možete vi prosvjedovati koliko hoćete ali smo digli milijardu na INA-i! Nema kriminala, to je bila samo loša poslovna odluka INA-e! Idemo dalje!

VI
vidum
06:14 30.09.2022.

Na svakom novom prosvjedu bit će ih manje nego na prethodnom. Između dva prosvjeda uvijek netko ode u Irsku ili NJemačku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije