Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK MANDATA

Potpredsjednici Hrvatskog sabora Kosor i Šeks položili prisegu

'26.01.2011. Markov trg, Zagreb-U Hrvatskome Saboru pocela je 22. redovna sjednica Sabora aktualnim prijepodnevom. Premijerka Jadranka Kosor s ministrima odgovarala je na pitanja zastupnika.  Photo: B
'Boris Scitar/PIXSELL'
23.12.2011.
u 17:54

Osim njih, prisegu su položili i bivši ministri vlade Jadranke Kosor, nakon čega su imenovani i zamjenici zastupnika koji će zamijeniti nove ministre koji sele u Vladu

Jadranka Kosor i Vladimir Šeks položili su prisegu za zastupnike Hrvatskog sabora te su imenovani potpredsjednicima iste institucije. Osim njih, prisegu su položili i bivši ministri vlade Jadranke Kosor, nakon čega su imenovani i zamjenici zastupnika koji će zamijeniti nove ministre koji sele u Vladu.

Umjesto Zorana Milanovića zastupnički mandat počinje obnašati Ivan Račan, Gordana Marasa mijenjat će Vanja Posavac, a Nevena Mimicu Ivan Posavec Krivec. Umjesto ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u saborskim klupama sjedit će njegov stranački kolega Damir Rimac, a ministra zdravlja Rajka Ostojića Borislav Kovačević. Umjesto Mirele Holy prisegnuo je Dan Špicer, umjesto Milanke Opačić dolazi Saša Đujić, Slavka Linića mijenja Josip Benčić, a Miranda Mrsića Željko Mirković. Na mjesto ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića dolazi Lidija Bagarić, a umjesto ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića dolazi Damir Rilja. Antu Kotromanovića mijenja Ivan Klarin, Arsena Bauka Mladen Maralić, a Branka Grčića Đurđica Plančić. Vesnu Pusić u Saboru će mijenjati Igor Kolman, Radimira Čačića Dragutin Glavina, a Ivana Vrdoljaka Ivica Mandić. Prijedlog MIP-a da HSS-ova zastupnika Josipa Friščića zbog stavljanja mandata u mirovanje mijenja njegov stranački kolega Damir Bajs jednoglasno je prihvaćen.

Komentara 7

BA
Black Angels
20:36 23.12.2011.

Bravo,,,,,, 23.12.2011. u 18:31h deziderij je napisao/la: Ništa se dobroga neće dogoditi niti će biti kakvog napretka. Jedino se žabokračina malo uzburkala, nove uloge u vladavini su dobili neki drugi, nekoliko novih je na sceni i sve će biti poo starom i ofucanom scenariju. Barem to ja tako vidim i doživljavam jer, čim su Šeks i bjeloglava u igri, pa Čačić i Pusićka, Kerum dvojac i njima slični, nema tu ničeg dobrog. Žali Bože izgubljena vremena i novca.

SP
spartak
22:48 24.12.2011.

Churchill jednom reče da je demokracija najmanje loš sistem od svih postojećih. E pa Hrvartska je primjer svega onog najgoreg što demokracija ima

Avatar deziderij
deziderij
18:31 23.12.2011.

Ništa se dobroga neće dogoditi niti će biti kakvog napretka. Jedino se žabokračina malo uzburkala, nove uloge u vladavini su dobili neki drugi, nekoliko novih je na sceni i sve će biti po starom i ofucanom scenariju. Barem to ja tako vidim i doživljavam jer, čim su Šeks i bjeloglava u igri, pa Čačić i Pusićka, Kerum dvojac i njima slični, nema tu ničeg dobrog. Žali Bože izgubljena vremena i novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije