Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena sjednica Županijske skupštine

Posavec i SDP pomirljivo, a HDZ tvrdi da je SDP okrenuo leđa županu

Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se  nakon parlamentarnih izbora
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
09.06.2020.
u 15:43

Inače, u HDZ-u tvrde da je Posavec izgubio većinu u Skupštini i da se ovih dana odvijala "neviđena drama" na relaciji SDP - HNS - Posavec

SDP nema namjeru otežati provođenje županijskih projekata, suradnja sa županom je dobra i takva će i ostati. Sažetak je to obraćanja predsjednika međimurskog SDP-a Mladena Novaka koji je zajedno s nezavisnim županom Matijom Posavcem obznanio da će se najavljena sjednica Skupštine Međimurske županija održati nakon parlamentarnih izbora, a ne prije, kako se ne bi koristila u predizborne svrhe.

Posavec je poržao tu odluku, iako se na sjednici trebalo odlučivati o kreditnom zaduženju županije za 25 milijuna kuna. Odgoda sjednica otežat će premošćivanje financijske situacije, kaže Posavec, no naći će se neka rješenja preraspodjelom sredstava. Za niz projekata postoji dug prema županijskom proračunu u visini od oko 50 milijuna kuna. Taj se novac očekuje u kolovozu ili rujnu, a kredit bi pomogao da se premosti trenutna kriza. SDP je na prošloj sjednici zajedno s HDZ-om srušio Posavčev prijedlog o zaduženju.

Novak je odbacio tvrdnje da su SDP i HDZ surađivali, a odluku SDP-a da ne podrži županov prijedlog o zaduženju na prošloj sjednici opravdao je time da ta točka u pripremi sjednice nije dobro iskomunicirana, pa je došlo do nesuglasica. Inače, u HDZ-u tvrde da je Posavec izgubio većinu u Skupštini i da se ovih dana odvijala "neviđena drama" na relaciji SDP - HNS - Posavec. Klub vijećnika HDZ-a smatra da su vijećnici vladajuće većine HNS-a i SDP-a okrenuli leđa županu Posavcu odbivši mu izglasati odobrenje za kredit. Posavec je najavio da će u petak objaviti s kime će na izbore. Kao što je poznato, Restart koalicija ponudila mu je drugo mjesto na listi u 3. izbornoj jedinici. 

Komentara 12

Avatar Mali Berica
Mali Berica
16:22 09.06.2020.

HDZ i SDP će doživjeti težak fijasko na izborima ma koliko se mediji trudili obmanjivati javnost, tobože se sve vrti oko te dvije stranke, malo vodi HDZ, pa malo SDP i tako u krug. Moš mislit, kao prvo 50% naroda uopće ne izlazi na izbore, a drugih 50% koji izlaze na izbore sigurno neće glasati za HDZ i SDP. jer su im se te dvije stranke zgadile. Siguran sam da će Domovinski pokret i Most dobiti više glasova od HDZ i SDP.

MA
MaraM
16:01 09.06.2020.

Hahaha, koje licemjerstvo. Čista predizborna trgovina. Al pari Bandić - Plenković. samo drukčije se izvještava kad su ljevičari u pitanju. Nema bombastičnih naslova tipa: SDP se prodao radi parlamentarnih izbora i par glasova više. Hahahah. Ili recimo da je Kuščević natamburao Bačića u centru Splita.. Uh, kakvi bi to naslovi bili...

Avatar gunner12345
gunner12345
15:47 09.06.2020.

je li posavec konačno odabrao da li ide sa sdp-om, hdz-om, čačićom, bandićem, hns-om ili samostalnom listom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije