Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U OSIJEKU

Detalji fizičkog obračuna dvojice SDP-ovaca: Sve je krenulo zbog ljubavnih problema?

Osijek: Radni sastanak izbornog stožera SDP-a
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
08.06.2020.
u 20:35

Nikša Vukas: Mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje. Mikulin si takvo ponašanje ne može dopustiti.

Zbog fizičkog napada na saborskog zastupnika SDP-a i svoga prijatelja Domagoja Hajdukovića (39) u nedjelju u Osijeku iz SDP-a je u ponedjeljak izbačen Tomislav Mikulin (26). Udaljen je i s radnog mjesta – zaposlen je bio, naime, u središnjici te stranke u Zagrebu, kao voditelj ureda predsjednika stranke Davora Bernardića.

Napao ga na ulici

– Moramo naglasiti da mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje. Domagoj Hajduković predsjednik je osječko-baranjske organizacije, član Predsjedništva SDP-a i koordinator IV. izborne jedinice. To su tri dovoljna razloga za ovakvu odluku. Ujedno, Tomislav Mikulin je viši stručni suradnik u uredu predsjednika stranke i on si takvo ponašanje ne može dopustiti – poručio je kratko Nikša Vukas, glavni tajnik SDP-a, na izvanrednoj konferenciji za medije.

Dok je Predsjedništvo SDP-a na telefonskoj sjednici odlučivalo o njegovu isključenju, Tomislav Mikulin u Osijeku je čekao privođenje pritvorskom nadzorniku s kaznenom prijavom zbog nanošenja ozljede i nasilja u obitelji.

– Policija je u nedjelju oko 17.30 sati putem telefona zaprimila prijavu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je na ulici verbalno i fizički napala njemu poznata muška osoba. Prijavitelj je zatražio liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje su mu liječnici konstatirali da je lakše ozlijeđen – priopćio je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, ne otkrivajući ničije identitete.

Iste večeri, nastavlja policija, u službene prostorije policije doveden je i uhićen 26-godišnji hrvatski državljanin za kojega je prijavitelj naveo da ga je verbalno i fizički napao. Vrlo brzo u javnost je procurilo kako je riječ o Tomislavu Mikulinu, bliskom suradniku Davora Bernardića. Kriminalističko je istraživanje protiv Mikulina dovršeno u ponedjeljak, a on je tijekom dana trebao biti predan pritvorskom nadzorniku.

– Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji – rekao je glasnogovornik Kon.

Daljnja je procedura sljedeća – Mikulin će najvjerojatnije u utorak biti sproveden u Državno odvjetništvo u Osijeku uz kaznenu prijavu, a DORH će potom odlučivati o njegovoj sudbini. Može, dakle, biti pušten da se brani sa slobode ili završiti u istražnom zatvoru zbog bojazni od utjecaja na svjedoke. – Dobro sam, ne želim ništa komentirati – rekao nam je u noći napada Domagoj Hajduković.

Dan kasnije nije nam odgovarao na telefonske pozive. Činjenica da je policija protiv Mikulina podnijela prijavu za obiteljsko nasilje otvorila je u javnosti špekulacije da su Hajduković i on bili u ljubavnoj vezi. Nitko iz SDP-a službeno to jučer nije komentirao. Dodatna objašnjenja o takvoj kvalifikaciji kaznenog djela nije davala ni PU osječko-baranjska.

‘Bernardić nije relativizirao’

Tomislav Mikulin je inače i tajnik organizacije te stranke u Lekeniku, no radio je, barem do danas, u središnjici SDP-a u Zagrebu počevši od studenoga 2018. Za sebe je na jednoj društvenoj mreži napisao kako je “odgovoran, ambiciozan, timski igrač” te da nema problema s preuzimanjem liderske pozicije u timu, voli raditi s ljudima i biti kreativan u poslu. Člansku iskaznicu SDP-a nosi od 2010.

Osječanin Domagoj Hajduković u četvrtak je proslavio 39. rođendan, profesor je povijesti i engleskog jezika i književnosti, saborski zastupnik SDP-a i trenutačno potpredsjednik Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Diplomirao je i europske studije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Profesionalnu karijeru počinje kao učitelj engleskog jezika u OŠ Blage Zadre u Vukovaru, a predavao je povijest, engleski jezik i politiku i gospodarstvo u osnovnim i srednjim školama u Jarmini, Privlaci i Osijeku. Povijesne i politološke kolegije poučavao je i na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. Bio je direktor Osječkog sajma od 2008. do 2010. godine. Član SDP-a je od 2000., bio je predsjednik Foruma mladih Osijek, član Glavnog odbora Foruma mladih, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek, tri je puta izabran u Glavni odbor SDP-a, čiji je potpredsjednik bio od 2012. do 2016. Trenutačno je predsjednik ŽO SDP-a Osječko-baranjske županije. Hajduković bi trebao nositi i listu Restart koalicije u IV. izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore.

Iako se šef SDP-a Davor Bernardić nije pojavio na konferenciji za novinare, iz stranke su kasnije poručili kako nisu točni napisi da Bernardić relativizira napad na Hajdukovića. Objašnjavaju kako u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa, kada je upitan za incident, on nije raspolagao informacijama o identitetu počinitelja napada.

Komentara 172

IV
ivanno1
13:01 08.06.2020.

Sad znamo zašto je Bernardića napustila supruga, najbliži suradnik ga rastura kad ne rastura ovog sdp-ovca Hajdukovića.

Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
12:57 08.06.2020.

Čisti zločin iz mržnje, napad na antifašizam.

DU
Deleted user
13:12 08.06.2020.

"ljubavni trokut" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije