Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lolek i Bolek

Policija objavila snimku pljačke banke, razbojnici ubrzo uhićeni

obama
Reuters
24.03.2011.
u 10:58

Dvojica “iskusnih” razbojnika mislila su da su se dobro pripremila za svoju prvu veliku pljačku. Meta: Raiffeisen banka u Novom Zagrebu. Rezultat: potpuni debakl

Dvojica nepopravljivih razbojnika iz Pule u volkswagenu golfu u jednom trenutku jurnjave po ulicama Novog Zagreba, tijekom koje su ih policijska vozila u stopu pratila, naglo su zakočili i u užasu se pogledali. Shvatili su da je ulica u koju su skrenuli slijepa, da su im šanse za bijeg pred gomilom policajaca minimalne te da njihov manevar nije uspio. Sljedeće sekunde izletjeli su iz golfa i dali se u trk.

Nisu znali ni ulice

Nepoznavanje Novog Zagreba za dvojicu Puljana bio je jedan od čimbenika da se pljačka Raiffeisen banke u srijedu u 18.50 u Ulici SR Njemačke pretvori u potpuni fijasko, a Denisa M. (30) i Edina F. (26) policajci uhvate samo 15 minuta nakon razbojstva.

A mislili su da su bili spremni za svoj nečastan čin. Opremili su se uobičajenim “rekvizitima” potrebnima za pljačku, poput pištolja i maski s prorezima za oči, tzv. fantomki, a kao prijevoz poslužio im je volkswagen golf na koji su stavili lažne pločice. Precijenili su se.

Upali su u banku s pištoljima u rukama. Prema snimkama s nadzornih kamera, prvo su zabrljali ne snalazeći se u rasporedu prostorija. U nekim trenucima nervozno su se osvrtali po banci kao da se zbunjeno pitaju: “Kud sada?”. U prvim trenucima razbojstva jedna od mušterija, muškarac koji se nalazio za pultom te razgovarao s djelatnicom, nije se ni osvrtala na dvojicu muškaraca, uopće ih nije doživljavala. U pljački koja je trajala čak dvije minute ipak su uspjeli izjuriti van s više od 20.000 kuna. Nisu računali na građanku koja ih je vidjela te dojavila policiji njihov smjer kretanja. Novozagrebački policajci sustigli su ih u ulici Trnsko kod broja 13. Edin F. se predao. Denis M. nastavio je bježati, a hrabri policajci jurili su za njim. U napetoj sceni koja je uslijedila, Denis M. je stao, izvadio pištolj i uperio ga u najbližeg policajca. Činilo se da je svakog trenutka spreman zapucati.

Uperio pištolj u policajca

Događaj pukom srećom nije završio fatalno jer je nespretnom razbojniku iz pištolja ispao okvir! Umjesto njega, policajac je izvadio svoj pištolj. Iako je razbojniku rekao: “Odloži oružje!”, uporni pljačkaš odbio ga je poslušati. Tada je policajac ispalio tri hica upozorenja u travu, što je umanjilo razbojnikov otpor. Obojici su stavili su lisice na ruke i odveli ih u postaju.

Osumnjičeni Denis M. stari je znanac policije te je evidentiran za čak više od 70 kaznenih djela, većinom razbojstva i krađe. Ni njegov osumnjičeni kolega policiji nije nepoznat. Svejedno, bogato kriminalno “iskustvo” im nije pomoglo.

Komentara 6

Avatar Sor@n
Sor@n
23:41 24.03.2011.

Jel to ona dvojica A E TO.

DU
Deleted user
16:44 24.03.2011.

Eto, to se događa kad se ne pripremiš dovoljno za ozbiljan posao...

MA
majstor
18:44 24.03.2011.

ostavite pljacke za politicare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije