Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNICI NOVIH MJERA

Policija istražuje tko je organizator prosvjeda pred KBC-om

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
04.10.2021.
u 12:58

U policiji kažu da im to javno okupljanje, koje je započelo u 7 sati pred splitskim KBC-om na Firulama, nije bilo prijavljeno

Splitska policija istražuje tko je organizator jutrošnjeg prosvjeda pred KBC-om Split gdje je skupina građana i nešto djelatnika bolnice izražavala nezadovoljstvo uvođenjem COVID potvrda u zdravstveni sustav, vrijeđali su ravnatelja KBC-a, a neke liječnike hvatali za ruke.

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi u Hrvatskoj svaki zaposlenik mora imati EU digitalnu COVID potvrdu. Za one koji nemaju COVID potvrdu organizirano je redovito testiranje

Nezadovoljni tim epidemiološkim mjerama nekolicina prosvjednika jutros je ispred bolnice verbalno napala ravnatelja bolnice, dr. Julija Meštrovića i člana uprave bolnice, dr. Jugoslava Bagatina, koji su davali izjavu za medije, a raditi nisu dali ni okupljenim novinarima koje su okrivili za stanje s pandemijom COVID-19.

U policiji kažu da im to javno okupljanje, koje je započelo u 7 sati pred splitskim KBC-om na Firulama, nije bilo prijavljeno, no policijski službenici izašli su na mjesto događaja na temelju operativnih saznanja da je jutros okupljen određen broj građana ispred bolnice.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira, a okupljeni su se razišli u 7.40 sati. Sada slijedi provođenje izvida kako bi se utvrdio organizator tog neprijavljenog okupljanja, rekli su u splitskoj policiji.

Inače, prosvjed je bio krajnje neugodan za ravnatelja KBC-a Split, dr. Julija Meštrovića i predsjednika Upravnog vijeća bolnice, dr. Jugoslava Bagatina, koje su prosvjednici verbalno napadali, vikali za njima, vrijeđali ih i omalovažavali, a ništa bolje nisu prošli ni novinari koji su na terenu izvještavali javnost o tome.

Meštroviću i Bagatinu vikali su da su "prodane duše", "sotone", "izdajice", nazivali su ih "kriminalcima", a  neki od njih su liječnike počeli hvatati za ruku. Ništa blaži nisu bili ni prema novinarima kojima nisu dali da obave svoj posao već su glasnim zviždanjem onemogućili uzimanje izjava čelnika bolnice, vrijeđajući i njih.

>> VIDEO U nekoliko gradova prosvjedi ispred bolnica zbog uvođenja COVID potvrda, Berošu vikali: “Izdaja! izdaja!”

Komentara 58

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:05 04.10.2021.

podrška miliciji ....kakvo propitkivanje ,treba ugasiti slobodu govora i mišljenja ! Pravo na izjave mogu imati samo članovi Covid Cartela (članovi farma mafije/novinari /političari )

DU
Deleted user
13:07 04.10.2021.

Naravno: odmah policija!!! Zakaj ne i vojska??? Zakaj ne odmah hapšenja i deportiranje na Goli Otok??? Živjela korona-diktatura!!! Svatko tko ne misli isto kao i stožer, politika i mediji, odmah na vješala!!!

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:27 04.10.2021.

zašto ne provjeravaju tko je organizator plandemije???! ili recimo kakvu to tajnu senjor Beroš čuva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije