Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINO EFEKT

Pola milijuna Nissana mora na popravak

Nissan
AFP
03.03.2010.
u 11:29

Još jedan japanski proizvođač povlači u servis više od pola milijuna vozila, uglavnom s američkog tržišta, zbog problema s papučicom kočnice i s mjeračem goriva.

Nakon Toyote, Volkswagena i General Motorsa, još jedan veliki proizvođač automobila mora zbog tvorničke greške pozvati vlasnike na servisiranje vozila. Najnoviji problemi tiču se igle u papučici kočnice koja se može djelomično otkvačiti i tako uzrokovati gubitak normalne sposbnosti kočenja.

- Nissan je ustvrdio da je proizvodna greška našeg opskrbljivača uzrok ovog problema – rečeno je iz tvornice o tom kvaru koji se može pojaviti na modelima titan, armada, quest i infiniti QX56 proizvedenima između 2008. i 2010.

Dodatni problem, kvar na pokazivaču količine goriva zbog kojeg se može dogoditi da u vožnji ponestane goriva, a koji se javlja u vozilima s velikom prijeđenom kilometražom, rezultirao je pozivom na vraćanje u servis modela titan, armada, quest i infiniti QX56 proizvedenih između 2005. i 2008., te frontier, pathfinder i xterra proizvedenih od siječnja do ožujka 2006. te između listopada 2007. i siječnja 2008.

Od 539.864 vozila koja moraju natrag u servis na besplatnu doradu, sva osim njih 79.000 prodana su na američkom tržištu. Zasad nije zabilježen nijedan prometni udes koji bi bio izazvan tim problemima. Nissan naglašava da se problem javlja na starijim vozilima, a da novi auti, koji se prodaju u njihovim autosalonima, nemaju taj problem.

Komentara 2

RE
real
17:19 03.03.2010.

Oldies is goodies.. svi ovi novi auti su drek...plastika, recikliran metal i puno Nesigurne elektronike... pa nije cudno da se i Kraljici pokvario auto i to grdno skup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije