Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV GRAĐANIMA DOBRA SRCA

Pokrenuta humanitarna akcija za obnovu Dječjeg doma Vrbina

Foto: Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije
1/5
28.10.2020.
u 12:42

Fotografije se mogu kupiti od 1. studenoga 2020. godine do 9. veljače 2021. godine. Novčana sredstva prikupljat će na račun sredstava posebne namjene, broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog koda Privredne banke Zagreb d.d., s naznakom: Donacija za "Naša ljubav za njihova srca“.

Prije nekoliko mjeseci Park prirode Lonjsko polje ugostio je fotografkinju Ivu Lulić i multimedijskog umjetnika Zdenka Bašića koji su djecu iz Dječjeg doma Vrbina preobrazili, na kratko, u vile i vilenjake na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice. To fotografiranje je bio dio humanitarno-umjetničkog projekta „Naša ljubav za njihova srca“ kojeg provodi Javna ustanova „Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije“ i kojoj je cilj prikupiti financijska sredstva za uređenje Dječjeg doma Vrbina.

Sada kreće druga faza. Fotografije su izrađene i stavljene na prodaju, a sav novac ide za obnovu i uređenje zgrade i prostorija Doma.

- Trenutačno je u domu 26 djece i ostalo je 11 dvokrevetnih soba koje treba urediti, potrebni su kreveti, radni stol, stolica, ormar, zastori, tepisi, madraci, stolarija, brušenje parketa, krečenje gletanje, isušivanje vlage, rekonstrukcija sanitarnog prostora – pojašnjavaju organizatori humanitarne aukcije.

Fotografije se mogu kupiti od 1. studenoga 2020. godine do 9. veljače 2021. godine. Novčana sredstva prikupljat će na račun sredstava posebne namjene, broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog koda Privredne banke Zagreb d.d., s naznakom: Donacija za "Naša ljubav za njihova srca“.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 044/544-204 ili na e-mail adresu: donacije@simora.hr.

– Ovaj projekt je i početak još jedne važne akcije kojom planiramo na nacionalnoj razini izraditi mjeru za zapošljavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, istaknuo je direktor Javne ustanove Mario Čelan.

Potporu projektu pružaju  Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, tvrtka Destinacijski menadžment Zrin te Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

Video koji pokazuje trenutno stanje dječjih soba Dječjeg doma Vrbina Sisak: https://youtu.be/oP-cJOaRQH4


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije