Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAZET LOŠO:

'Pokazali smo vazalski odnos prema Britaniji koja je pustila Miloševića da nas razori'

Davor Domazet Lošo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.03.2018.
u 18:00

Lošo smatra kako "samo nerazumna politika poput naše može pristati da bude gurnuta u sukob s Rusijom."

O odluci Vlade da protjera jednog ruskog diplomata svoje je mišljenje dao i admiral Davor Domazet Lošo.

"Riječ je o potpuno pogrešnoj politici. U Velikoj Britaniji njih gotovo 70 posto ne vjeruje da se trovanje bivšeg ruskog špijuna uopće dogodilo. Ne treba zaboraviti da su svojim lažnim optužbama Britanci razorili cijelu jednu državu. No Rusija nije Irak. Ona je vratila svoju poziciju svjetske velesile i pokazuje da je u ovom trenutku u projekcijama vojne moći iznad Amerike", rekao je Domazet Lošo za Direktno.hr.

"Kina je pokrenula paralelnu valutu s dolarom, a riječ je o tzv. petro-juanu, čime je zauvijek srušen dosadašnji svjetski poredak, a u hrvatskim medijima nema ni jedne jedine analize o tome. To znači da će SAD sada morati svoju moć dijeliti s Kinom i Rusijom, na što neće samo tako pristati", upozorava admiral Lošo, ističući kako se male zemlje poput Hrvatske u toj novoj raspodjeli snaga nemaju potrebe svrstavati na jednu stranu.

Lošo je dodao kako Putin sa svojom vojnom moći sjedi na Sjevernom polu i može projicirati vojnu moć na bilo kojem kutku planeta zemlje. "Rusija se digla iz pepela, digla se na obnovi svog kršćanskog identiteta, a svojom gospodarskom moći osporava gospodarsku moć koju je do jučer imala Amerika".  

Lošo smatra kako "samo nerazumna politika poput naše može pristati da bude gurnuta u sukob s Rusijom."   

"Ovim smo pokazali krajnje vazalski odnos prema Britaniji koja, podsjećamo, izlazi iz Europske unije. Tim više što je britanska geopolitika uvijek bila protiv Hrvatske. Ona je pustila Miloševića da 'pregazi, razori i spali Hrvatsku' kako je to lijepo rekao lord Peter Carrington", podsjeća Lošo. 

Smatra kako je Hrvatska u ovom slučaju trebala ostati neutralna i time pokazati kako znamo što se zapravo događa. Upozorava kako je i jedna Slovenija, koja provodi britansku i talijansku politiku, rekla da neće protjerivati ruske diplomate dok se ne utvrdi što se dogodilo.

Davor Domazet Lošo
1/6

Komentara 204

DI
Direkt
18:27 27.03.2018.

Pudlice bili to i ostali i bitno je da je Plenki kupio kartu za fotelju u Briselu.

ŠO
Šokac1
18:30 27.03.2018.

Što znači "kratka nazočnost britanskog veleposlanika na sastanku"? Znači DIKTAT Velike Britanije kako da se Hrvatska postavi u ovoj situaciji - da se osramoti protjerivanjem jednog (de facto bilo kojeg) ruskog diplomata, bez ikakvog razloga. G. Plenković je beskrajno poslušni sluga svima u Europi, svima bespogovorno glanca blatne cipele, a za hrvatske državne interese i Hrvate nije ga briga. Otvoreno oponira gđi. Predsjednici da, u sklopu vanjske politike, vrati Hrvatsku u Središnju Europu približavanjem Višegradskoj skupini i definitivno ju odvoji od Balkana, usprkos političkim tlapnjama i utopiji gđe. Merkel o nekakvom "Zapadnom Balkanu". Nikada više !

ER
EroK
19:01 27.03.2018.

Admiral Lošo, naš najbolj strateg, nema mjesta u Vladi RH!? Čudno i sumnjivo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije