Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA SITUACIJA

Pojas Gaze opet pod napadima: Palestinci ispalili raketu, Izraelci odgovorili protunapadom

Smoke and flames rise during an Israeli air strike in the Gaza Strip
Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/REUTERS
1/3
04.12.2022.
u 08:33

Izraelska vojska je rekla da proturaketna obrana nije bila aktivirana i da nije bilo izvješća o stradalima ili oštećenoj imovini. Prvotno je bilo nejasno tko je odgovoran za napad

Izraelsko ratno zrakoplovstvo je rano u nedjelju pogodilo nekoliko meta u Pojasu Gaze, nakon što je nekoliko sati ranije ispaljena raketa na izraelsko pogranično područje, objavila je izraelska vojska. Pogođeni su "ključna lokacija za proizvodnju raketa", kojom upravlja palestinska organizacija Hamas, koja vlada Pojasom Gaze, i Hamasov tunel na južnom dijelu obalnog pojasa, poručila je izraelska vojska.

Do napada je došlo nakon što su palestinski militanti u Pojasu Gaze ispalili projektil prema izraelskom pograničnom području u subotu navečer,  prvi put u proteklih mjesec dana.

Izraelska vojska je rekla da proturaketna obrana nije bila aktivirana i da nije bilo izvješća o stradalima ili oštećenoj imovini. Prvotno je bilo nejasno tko je odgovoran za napad.

Nekoliko projektila je lansirano prema Izraelu iz Pojasa Gaze početkom studenog.

Dvoje članova militantske palestinske organizacije Islamski džihad su u četvrtak navečer ubijeni u izraelskoj vojnoj operaciji u Zapadnoj obali. Islamski džihad je osobito aktivan u Pojasu Gaze i često odande vodi raketne napade.

Situacija u okupiranoj Zapadnoj obali je mjesecima napeta. Nakon niza napada na Izraelce koji su započeli u ožujku, vojska češće na tom području provodi racije.

Prema palestinskom ministarstvu zdravstva, 159 Palestinaca je ove godine ubijeno u svezi s vojnim operacijama, u sukobima ili vlastitim napadima. U Izraelu i Zapadnoj obali, ove je godine u napadima ubijen 31 civil ili član sigurnosnih snaga.

>> VIDEO Amerikanci pokazali novo moćno nuklearno oružje, pogledajte kako izgleda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije