Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažna uvjerenja

Podignuta optužnica protiv oca ministra Arsena Bauka

Arsen Bauk
Foto: Robert Anić/PIXSELL
07.10.2014.
u 18:18

Kako piše Dalmacija News, među optuženima i Miro Bauk (64), otac SDP-ova ministra uprave Arsena Bauka, kao direktor bračke tvrtke Kavadur

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv liječnika medicine rada u Supetru Milana Šlendera (1952.) zbog počinjenja pet kaznenih djela izdavanja i uporabe neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe i jednog kaznenog djela prijevare, a sve u svezi hrvatskih državljana (1950., 1950., 1962., 1952.) zbog kaznenog djela poticanja na izdavanje i uporabu neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe i hrvatskog državljanina (1959.) zbog kaznenog djela izdavanja i uporabe neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe.

Posebno je međutim zanimljivo da je kako piše Dalmacija News među optuženima i Miro Bauk (64), otac SDP-ova ministra uprave Arsena Bauka, kao direktor bračke tvrtke Kavadur. Bauk stariji je tražio od liječnika Milana uvjerenja za osam njegovih radnika, ali kao jedini u skupini optuženih, i za sebe jer mu je trebalo uvjerenje kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada.

Osim Kavadura i Mira Bauka, u pitanju su još prema pisanju portala Dalmacija News tvrtke Pašarin iz Nerežišća, Korušce metali te obrt MAM. Pored "organiziranih" izdavanja, liječnik je u siječnju 2012. godine izdao i svjedodžbu o zdravstvenoj sposobnosti člana posade pomorskog broda Željku J. (55), zapovjedniku Brodospasova broda. Svjedodžbu je kapetan predao Lučkoj kapetaniji radi obnove pomorske knjižice. Milan Šlender je inače i naplatio od HZZO-a sve "preglede", troškove izrade nalaza, za sve radnike iako zapravo nije obavio te pretrage. Zbog toga se liječnik tereti za pet kaznenih djela izdavanja neistinite liječničke svjedodžbe te jedno kazneno djelo prijevare, dok su direktori tvrtki optuženi za poticanje na to kazneno djelo.

Liječniku se na teret stavlja da  tijekom 2011. i 2012. godine, kao liječnik medicine rada u Supetru, nije obavio liječničke preglede radnika za poslove s posebnim uvjetima rada. Tereti ga se i da je, nakon što su im prethodna uvjerenja istekla; na traženje petero okrivljenika kao direktora trgovačkih društava iz Nerežišća i Splita te vlasnika jednog obrta iz Splita; izdao im uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti njihovih radnika, iako je bio svjestan da je postupio protivno Zakonu o liječništvu, po kojem je kao liječnik ovlašten izdati liječničku svjedodžbu samo nakon liječničkog pregleda i uvida u postojeću medicinsku dokumentaciju.

>> U ime obitelji: Imamo dovoljno potpisa; Bauk: Treba vam još 100 tisuća

Komentara 94

BU
Bulaba
18:22 07.10.2014.

Odmah se vidi o kakvoj se krasnoj i poštenoj familiji radi.

Avatar brk2101
brk2101
18:24 07.10.2014.

Pa ne treba se zakona držat ko pijan plota! Neš ti potvrde. Zakon nije pisan za "naše" već "njihove". Ajmo se kladiti da će Kukurikavci promijeniti ovaj zakon, jer, vidi, nu...

DO
dobar
18:25 07.10.2014.

Da li uopce postoji u Hrvatskoj bilo koji posteni covjek koji obnasa neku funkciju bilo direktora ili ministra , zato smo tu gdje jesmo, a kakove su kazne za ovakove lopove nikakove jos na kraju budu nagradeni i zasluzni za pljacku. Treba pod hitno uvesti batinjanje javni a i smrtnu kaznu vjesanjem na glavnom trgu da drugi vide kad posezu za tudim sto ih ceka izgleda da samo drakonskim kaznama mozemo to sprijeciti. Birajmo politicare po Imenu i prezimenu a ne po partijskoj stranackoj liniji i izbacimo te uhljebe neradnike out

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije