Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUDNO BLAGO

Podignut istražni zahtjev protiv Vukšića zbog 51 milijuna kuna

slavko vukšić
Željko Hladika/Pixsell
18.03.2010.
u 12:59

Sumnja se da je kao direktor u Kamenolomu Gradac između travnja 2006. i veljače 2009. godine naložio iskop i preradu mineralne sirovine izvan dopuštenih granica otkopavanja, čime je oštetio državu za 51 milijun kuna.

Protiv predsjedničkog kandidata na proteklim izborima Slavka Vukšića Gaše (61) iz Našica podignut je istražni zahtjev, a Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči ga da si je protupravno priskrbio čak 51 milijun kuna.

Prekoračio odobrenje


U istražnom zahtjevu, naime, stoji kako je Vukšić kao direktor tvrtke Kamenolom Gradac d.d. od travnja 2006. do veljače 2009. godine nezakonito iskopao 1,730.513 prostornih metara kamena bazalta na štetu države.

Terete ga da je, iako svjestan da mu je rješenjem mjerodavnog tijela državne uprave odobreno izvođenje rudarskih radova samo unutar granica određenih Glavnim rudarskim projektom, naredio svojim djelatnicima iskop i preradu minerala izvan navedenih granica.

Protiv Vukšića već se vodi jedan postupak na Općinskom sudu u Našicama također zbog nezakonitog iskapanja kamena. U tom ga se predmetu optužuje da je svojoj tvrtki priskrbio nepripadnu korist od 1,35 milijuna kuna. Slavko Vukšić sve to poriče.

Naplata iz imovine tvrtke


– Imam sva rješenja i ništa od toga nije istina. Te optužbe više nemaju smisla i netko mi pokušava namjestiti – kazao nam je Slavko Vukšić.

Među ostalim, istražnom sucu predloženo je donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja imovinom Vukšićeve tvrtke radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi stečene djelom.

Komentara 3

LM
lethal-mg
16:33 18.03.2010.

vidi ga,prava rvatina

BI
bizzwizz05
15:54 18.03.2010.

naš nesuđeni predsjednik LoL

OB
-obrisani-
18:04 18.03.2010.

BIO BI TO LIJEPI KONTINUITET Čovijek inovator! Sad kad se skoro sve popljačkalo iznad površine ovaj na gubi nadu! Ima se i spod površine šta \"ugrabiti\". A tko prvi njegova djevojka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije