Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Počinje gradnja nove Osnovne škole na šibenskim Meterizama

'za dalmaciju.....140909....sibenik britanski veleposlanik David Blunt prilikom posjeta gradu sibeniku sastao se sa gradonacelnikom antom zupanovicem Photo: Hrvoje Jelavic/VLM'
'Hrvoje Jelavic/VLM'
30.03.2010.
u 20:15

Gradnja nove školske zgrade s trodijelnom sportskom dvoranom stajat će 23 milijuna kuna, a bit će sagrađena do 2012.

Idući mjesec počinje gradnja dugoočekivane nove osnovne škole na šibenskim Meterizama. Vrijednost radova je 23 milijuna kuna, a zajednički je financiraju, u istim iznosima, Grad Šibenik i Ministarstvo mora, posredstvom Europske investicijske banke i Razvojne banke Vijeća Europe.

– Rijetko se u vrijeme recesije počinje s velikim projektima. Nakon 40 godina stanovnicima Meteriza ispunit će se velika želja, dobit će novu školu – kazao je gradonačelnik Ante Županović nakon potpisivanja ugovora s investitorima, tvrtkama Alkoma d.o.o. i Cetina iz Sinja.

Na oko 2,4 hektara površine bit će sagrađena zgrada sa 14 učionica, ali i velika trodijelna sportska dvorana.

– U sklopu škole bit će sagrađen i Centar za mladež, koji će se koristiti kao mjesno kazalište, kino, diskoklub – dodao je Županović.

Nova škola trebala bi biti otvorena u jesen 2012. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije