Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Početkom siječnja konačna potvrda za potpisivanje ugovora sa CERN-om'

Hrvatska je 2018. godine ispunila preduvjete za pridruženo članstvo u najvećem znanstvenom laboratoriju u svijetu.
02. siječnja 2019. u 14:39 2 komentara 221 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu uoči sjednice Vladina užeg kabineta da ministarstvo početkom siječnja planira dobiti konačnu potvrdu za potpisivanje ugovora s Europskim centrom za nuklearna istraživanja (CERN).

Blaženka Divjak ŠKOLSTVO Najboljim profesorima 10 tisuća kuna nagrade

Na upit novinara o tome kakvi se pomaci očekuju na području znanosti i obrazovanja u 2019. godini, ministrica Divjak najavila je skoro potpisivanje ugovora za članstvo u CERN-u

Blaženka Divjak
1 / 6
Blaženka Divjak

Hrvatska je 2018. godine ispunila preduvjete za pridruženo članstvo u najvećem znanstvenom laboratoriju u svijetu, a Divjak je kazala kako "početkom siječnja ministarstvo planira dobiti potvrdu za potpisivanje ugovora sa CERN-om".

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike u sustavu znanosti i visokog obrazovanja Nakon 16 mjeseci Ministrica Divjak i Nezavisni sindikat znanosti potpisali novi kolektivni ugovor

Dodala je i kako se ove godine u sve škole uvodi cjelovita kurikularna reforma te da će u strukovnim školama biti naglasak na centrima kompetentnosti.

Najavila je i skoro potpisivanje programskih ugovora s visokim učilištima u Hrvatskoj, koji će im donijeti prosječno povećanje od 17 posto sredstava iz državnog proračuna.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • TrvtkoKomadina01:

    glupača razbacuje naš novac. Kakve koristi će imati Hrvatska od toga. Sa tim novcem i sposobnim ljudima se mogao pokrenuti neki inovativni institut za unapređivanje proizvodnje.

  • klara.kos.73:

    koliko će nas koštati potpisivanje ugovora? Ministarka ni riječi o našim financijskim obavezama nakon potpisivanja ugovora. A sve zbog onog nosonje iz Splita. Dajte molim vas, a u dalmatiskoj zagori djeca idu u poljski WC a neko zaželio glumatati elitu ... prikaži još!u u znanstvenom svijetu. Spustite se na zemlju.