Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počeo proces protiv Zavadlava: Branko Šerić otkrio detalje sa suđenja

Zavadlav se nakon pripremnog ročišta vraća u zatvor u Gospiću. Na pitanje hoće li ga vraćati u Gospić i kada će ročišta trajati nekoliko dana, Šerić kaže da bi on to volio, no da će se prije toga procijeniti sigurnost.
30. srpnja 2020. u 10:25 7 komentara 2836 prikaza
Počelo suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Pixsell/Facebook
Pogledajte galeriju 1/5

Danas u 9 sati zakazano je pripremno ročište pred splitskim Županijskim sudom koje nije otvoreno za javnost. Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava, rekao je da se Zavadlav osjeća dobro.

PBZ PROMO Predanost društveno odgovornom poslovanju i kontinuirana podrška unaprjeđenju razvoja zajednice u kojoj poslujemo u fokusu su PBZ grupe

– Filip se osjeća dobro, razgovarao sam s njime prije ovog pripremnog ročišta. Bilo je jako važno da posluša moje instrukcije, sve se svodilo na to da zadrži mirnoću, da bude miran. On ima faze, bojao sam se da to neću moći iskontrolirati, to ne bi bilo dobro ni za postupak, ni za njega. Popunio se, nije više ispijen i sasvim dobro izgleda, rekao je odvjetnik Filipa Zavadlava. 

Šerić je objasnio da su na pripremnom ročištu vidjeli optužnicu te da su očekivali da se Zavadlav izjasni o krivnji, što on nije htio napraviti. 

– Jednostavno je odšutio. Državno odvjetništvo priložilo je cijeli niz dokaza i svjedoke – objasnio je Šerić i rekao da želi da svi svjedoci budu pozvani i daju svoj iskaz. 

Filip Zavadlav OSUMNJIČEN ZA TROSTRUKO UBOJSTVO Zavadlav sanja o povratku na brod i priprema se za ročište, a u zatvor mu pristižu pisma obožavateljica

– A posebno su mi zanimljivi vještaci, inzistirat ću da dođe cijeli tim, a ne samo jedan – rekao je odvjetnik i dodao kako je određena rasprava za 12. i 13. kolovoza što je, kako kaže, za njihove prilike, neobično brzo. 

Na pitanje o osiguranju izvan sudnice te očekuje li probleme i incidente tijekom suđenja, Šerić je rekao da se on osjeća sigurno i da je teško prognozirati

– Vjerojatno postoje neki razlozi zbog kojih se u nekom procesu nešto krije. Nemam informacije, ali odgovarajuće tijelo i službe vjerojatno se ponašaju u skladu s informacijama koje prime – odgovorio je. 

Filip Zavadlav NEĆE NA BILICE Potvrđena optužnica za trostruko ubojstvo: Filip Zavadlav traži da mu suđenje počne što prije

Rekao je kako on sam nije tražio osiguranje, ali da se pojavila potreba da i on bude pod nadzorom, piše portal 24sata.

Zavadlav se nakon pripremnog ročišta vraća u zatvor u Gospiću. Na pitanje hoće li ga vraćati u Gospić i onda kada će ročišta trajati nekoliko dana, Šerić kaže da bi on to volio, no da će se prije toga procijeniti sigurnost

VIDEO: Tko je Filip Zavadlav?

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • Lolita3:

  Filip je svojim djelom spasio mnoge mlade ljude (djecu) i obitelji od narkomanije - (ne)života punog svega najgoreg. Dok god se toleriraju dileri i njihovi nalogodavci, dotada možemo očekivati uzimanje zakona u svoje ruke od strane građana. Nažalost.

 • Duksa:

  Daj mu uvjetnu i policijsku zaštitu narednih 5godina

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Licitirajmo. Koliko dugo će trajati sudski proces? Ja licitiram da će za 10 godina zastarjeti, a pravnici će se malo obogatiti.