Naslovnica Vijesti Hrvatska

Propao plan oporbe: povjerenstvo ne može raditi bez HDZ-ovaca

Predsjednik Povjerenstva, SDP-ov Orsat Miljenić, kazao je kako se slaže s bilo kojom odlukom većine
26. listopada 2017. u 15:16 39 komentara 5502 prikaza
Milijan Brkić i Orsat Miljenić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Članovi istražnog povjerenstva o Agrokoru napravili su kratku pauzu radne sjednice na kojoj su dosad dogovorili Poslovnik rada. Na prijedlog HDZ-ove Marije Jelkovac i glasovima vladajuće većine, u poslovnik je, kako neslužbeno doznajemo, stavljena točka prema kojoj povjerenstvo ne može održavati sjednice na kojima nema većine članova.

AFERA AGROKOR Oporba čeka Plenkovića do 17 sati, a onda pokreće opoziv Vlade?

Dakle, propada plan oporbe da nastave s radom povjerenstva i bez HDZ-ovaca koji bi eventualno prestali sudjelovati u radu povjerenstva ako se službeno i pokrene istraga DORH-a. Nakon pauze, članovi Povjerenstva trebali bi dogovoriti i koga će sve i kojim redoslijedom zvati da svjedoči pred povjerenstvom

Istražno povjerenstvo za Agrokor u 13 sati okupilo se u Saboru na drugoj radnoj sjednici koju je započelo raspravom o tome hoće li ona biti otvorena za javnost i medije. Oporba je rekla da je interes javnosti velik i da sjednicu treba otvoriti javnosti, dok su HDZ-ovci podsjetili kako ne treba raditi cirkus te da je na prvoj sjednici dogovoreno da radne sjednice na kojima se tek treba dogovoriti poslovnik i plan rada ne budu otvorene za javnost kako bi dogovori bili konstruktivni. 

– Kao da prošli put nismo bili na istoj sjednici i nismo dogovorili da će sjednice biti otvorene za javnost kad službeno krenemo s radom – kazao je HDZ-ov Milijan Brkić koji ne želi da se radi cirkus od Povjerenstva.

– Bojim se da će to ići u estradizaciju Povjerenstva – komentirao je HNS-ov Stjepan Čuraj, a Mostov Nikola Grmoja kaže kako se HDZ poziva na dogovor, a ne poštuje raniji dogovor da će se odluka o osnivanju Povjerenstva izmijeniti do 3.studenoga, a ona nije ni uvrštena u dnevni red iako Sabor sutra staje s radom na deset dana.

– Sutra se glasuje, kako znate da to nećemo sutra izglasovati? – pitao je Milijan Brkić te dodao da u Saboru imaju političku govornicu dok Povjerenstvo treba biti ozbiljno.

Predsjednik Povjerenstva, SDP-ov Orsat Miljenić, kazao je kako se slaže s bilo kojom odlukom većine.

Agrokor - Ante Ramljak AFERA AGROKOR Ramljak: Može me se smijeniti u bilo kojem trenutku

Članovi Izbornog povjerenstva glasovali su o tome hoće li ova radna sjednica biti javna te je većinom glasova odlučeno da ne bude dok traju  tehnički dogovori o pripremi i planu rada tog tijela. 

– Mi formalno počinjemo s radom 30. listopada, odnosno 3. studenoga jer su tada Svi Sveti. Ovo su pripreme za rad Povjerenstva koji će biti javan – objašnjavala je Jelkovac prije glasovanja. Dok je SDP predlagao da za medije bude zatvorena rasprava o zapisniku s prošle sjednice i o poslovniku Povjerenstva, a otvorena rasprava o svjedocima koji bi se zvali, HDZ je bio za to da prve dvije točke budu otvorene, a da se treća zatvori za javnost.

Za javnu sjednicu ruku su digli Mostov Nikola Grmoja, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku te SDP-ov Gordan Maras, dok je Orsat Miljenić bio suzdržan, a protiv su bili Milijan Brkić, Josip Borić, Ante Babić i Marija Jelkovac iz HDZ-a te HNS-ov Stjepan Čuraj. Oni smatraju da radni sastanci mogu biti konstruktivniji kada ih mediji ne snimaju.

Ivica Todorić Ivica Todorić: 'Plenković ponovo brani pljačku. Pokažite ugovor!' Ivica Todorić i supruga TRAŽI GA 190 DRŽAVA Ovo je 6 država u koje Todorić može pobjeći od crvene tjeralice! Zagreb: 62. sjednica Vlade Republike Hrvatske Sjednica Vlade Plenković: Agrokorov ugovor u tom je trenutku bio najbolji i najkorektniji
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Deleted user:

    Ništa od tog povjerenstva kad u njemu nema Bulja! Da malo objasni kako funkcionira "agrosasonsko" pravo!! Valjda se tako i zove po Agrokoru?

  • SoloHan:

    Kako neće bit cirkus kad nastupa Maras čovjek sa dva šupka

  • martaivanpavao:

    Povjerenstvo za zaštitu Marasovih muljaža u HBOR-u !