Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Todorić:

'Plenković ponovo brani pljačku. Pokažite ugovor!'

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
26.10.2017.
u 11:35

Ramljaka zbog očitog kriminala bez pristanka Knightheada ne može ni smijeniti, ističe Todorić

Ivica Todorić jutros se već dvaput oglasio o ugovoru o roll-up kreditu za Agrokor.

U drugoj objavi na blogu komentirao je izjave premijera Andreja Plenkovića na sjednici Vlade:

Premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade ponovno brani pljačku otete privatne imovine a skandalozni ugovor o roll upu na koji sam više puta upozoravao naziva najboljim i najkorektnijim. Još jučer je tvrdio kako nikakve mistifikacije nema, da je sve transparentno. Pa transparentnosti radi gospodine premijeru, gospođo Dalić, gospodine Ramljak pokažite hrvatskoj javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga koji je sastavni dio cijelog plana kriminalne organizacije.

To može učiniti transparentni gospodin Ramljak već na današnjoj tiskovnoj konferenciji u 13 sati. Svima u Hrvatskoj i u svijetu tada će sve biti jasno. Transparentno, bez mistifikacije. Uvjeravam vas da je ugovor o roll upu, koji se izruguje s Vladom i hrvatskim pravosuđem, samo mali dio kriminala koji krije ugovor s trustom iz Hong Konga.

U prvoj objavi rekao je da je ugovor kriminalan i pravno nevjerojatan.

– Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali su otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije – poručuje Todorić.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

Nakaradni, kriminalan, pravno nevjerojatan, Ugovor o roll up kreditu, koji je, ipak, zahvaljujući novinarskoj znatiželji, ugledao svjetlo dana, razotkriva upravo sve ono na što upozoravam već tjednima. Ugovor, kojim se ne priznaje pravna nadležnost hrvatskih sudova (što je potpuno nevjerojatno), već moguće sporove delegira u zemlje anglosaksonskog prava, a odobrila ga je ministrica Dalić i premijer Plenković u suradnji s Ramljakom, otkriva stvarnu spregu Vlade i strvinarskog Knightheada u sada već najotvorenijem kriminalu ogromnih razmjera.

To još jače potkrepljuje činjenica da Vlada, koja je donijela neustavni lex Agrokor i postavila izvanrednog povjerenika, a kako je definirano ugovorom o roll upu, Ramljaka zbog očitog kriminala bez pristanka Knightheada ne može ni smijeniti! Naravno, jer politički i medijski pritisak na Vladu mogao bi rezultirati smjenjivanjem Ramljaka i zločinačkoj organizaciji onemogućiti pritjecanje desetaka milijuna eura nepripadne financijske koristi. Pa su se strvinari osigurali ne samo dvostrukom vrijednošću hipoteke i prvenstvom naplate (a već su zaradili ogroman novac kroz isplatu 286 milijuna eura za obveznice koje su platili 60 milijuna) već i Ugovorom koji im jamči upravljanje nacionaliziranim koncernom.

Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali su otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije. Ovaj Ugovor suspendira čak i sam neustavni lex, jer se bez Knightheada ne može ući niti u jedan postupak prema vjerovnicima, pa niti u nagodbu. Vlada, koja je Ramljaku omogućila neviđenu pljačku Agrokorove vrijednosti, te postupke svakodnevno podržava i legalizira kaznena djela. Tom je istom Ramljaku, uz savjetnika Knightheada, omogućeno da šest mjeseci bez ikakve kontrole prepravlja i namješta dokaze, patvori financijska izvješća izvanredne uprave i podmeće dokumente koji terete mene i moju Upravu. Vlada pritom obilato sponzorira kriminal i potiče politički progon kako bi kriminal ostao tajan. Ali neće, jer, kako sam već rekao, neću šutjeti. Uskoro ću objaviti i nove dokaze koji još jače potvrđuju sve što sam do sada napisao.

Ivica Todorić
1/37

Komentara 44

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
09:54 26.10.2017.

E moj Todoriću, izdali te ortaci ili si ih ti prvi preveslao. Narod će gledati najbolju sapunicu, sprege politike i kriminala u Hrvata, kad proces počne.

Avatar southman
southman
10:29 26.10.2017.

Kikašu mi ti sve to lijepo vjerujemo i jedva čekamo da se vratiš u Hrvatsku i sve to lijepo na sudu objasniš !! Ali tebi se nešto baš i ne da vraćati !?!?

BU
Budak
09:43 26.10.2017.

Nije svak kao ti da poštuje državu i zakon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije