Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Plenković primio logoraše srpskih logora, osnovat će povjerenstvo za pravnu pomoć

Plenković primo predstavnike Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.02.2020.
u 13:53

Dogovoreno je da će se s nadležnim ministarstvima, osobito pravosuđa i branitelja, nastaviti konzultacije o potpori u pružanju pravne i stručne pomoći logorašima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak predstavnike Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) s kojima je dogovorio osnivanje posebnog povjerenstva za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim logorašima.

"Razgovaralo se o inicijativi HDLSKL-a oko podnošenja pojedinačnih tužbi hrvatskih državljana, koji su bili zatočenici srpskih koncentracijskih logora tijekom Domovinskog rata, protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj, radi obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem", navodi se u priopćenju iz Vlade.

Dogovoreno je da će se s nadležnim ministarstvima, osobito pravosuđa i branitelja, nastaviti konzultacije o potpori u pružanju pravne i stručne pomoći logorašima. Također će se osnovati posebno povjerenstvo za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim zatvorenicima.

Plenković je istaknuo kako je Vlada svjesna važnosti problema hrvatskih branitelja, stradalnika i njihovih obitelji. Vlada i nadležna ministarstva nastavit će podupirati rad HDLSKL-a, koji već godinama ustraje u pronalaženju rješenja za probleme bivših zatočenika.

Osim Plenkovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak.

Komentara 6

Avatar Dipsy
Dipsy
14:21 11.02.2020.

Eventualna odsteta ne moze nadoknaditi traume kroz koje su prosli za vrijeme Domovinskog rata ali nadam se da ce im bar biti od neke pomoci

VA
Vagabundo
14:43 11.02.2020.

Pozdravljam ovaj potez, zasluzili su to.

DD
duda.dudica
14:24 11.02.2020.

Potpora vlade sigurno im znaci kao i sam osjecaj da nisu zaboravljeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije