Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matica hrvatska

Plenković podržao inicijativu o donošenju Zakona o hrvatskom jeziku

Vlada RH
21.04.2023.
u 13:07

Radni sastanak s predstavnicima MH, na čelu s predsjednikom Matice Mirom Gavranom, premijer je održao u Banskim dvorima te o njemu izvijestio na svome twitter profilu. Podupiremo aktivnosti Matice koja njeguje hrvatski jezik, kulturu i identitet, stoji u objavi.

Premijer Andrej Plenković podržao je inicijativu Matice hrvatske (MH), s čijim je predstavnicima u petak održao radni sastanak, o donošenju Zakona o hrvatskom jeziku te će predložiti njegovo usvajanje u Hrvatskom saboru.

Radni sastanak s predstavnicima MH, na čelu s predsjednikom Matice Mirom Gavranom, premijer je održao u Banskim dvorima te o njemu izvijestio na svome twitter profilu.Podupiremo aktivnosti Matice koja njeguje hrvatski jezik, kulturu i identitet, stoji u objavi."Vlada RH pozdravlja inicijativu o donošenju Zakona o hrvatskom jeziku te će predložiti njegovo usvajanje u Hrvatskom saboru", dodaje se.

Nacrt prijedloga zakona izradila je radna skupina MH, a njime bi se regulirala službena i javna uporaba hrvatskog jezika.Sastanku su nazočili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Komentara 10

Avatar Rumba
Rumba
15:14 21.04.2023.

Možda je Plenković htjelo podržati srpskohrvatski? Dali ste pogriješili

Avatar ToBi
ToBi
15:36 21.04.2023.

Napokon ćemo ga dobiti! Potpisnici notorne i izdajničke deklaracije o zajedničkom jeziku 2017. na aparatima. E da je sada tim likovima poput Ivančića, Pavičića, Ivaniševića, Tomića, Dežulovića i sl. isključiti aparate.

OT
otrovnijezik
18:12 21.04.2023.

Prvo treba hrvatski jezik vratiti u ustanove i novine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije