Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježena 28. obljetnica splitskog HDZ-a

Plenković o kupnji vojnih zrakoplova: 'Izbor je pri kraju'

Svečana sjednica splitskog Gradskog odbora HDZ-a
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
13.01.2018.
u 16:26

Pohvalio je splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana.

Premijer Andrej Plenković na 28. obljetnici splitskog HDZ-a u svom je govoru istaknuo kako su u godini koja je započela pred nama reforme pravosuđa, mirovinskog sustava i radnog zakonodavstva, ali i nastavak dobrih makroekonomskih trendova. Govoreći o uspjesima svoje Vlade posebno je istaknuo poreznu reformu, rasterećenje poduzetnika, smanjenje poreza i suficit proračuna, o kojem se, smatra on, nedovoljno govorilo.

- Ovakav suficit nismo imali nikad. Očekujem od vas na nižim razinama da to potvrdite - poručio je Plenković HDZ-ovim županima, gradonačelnicima i načelnicima.

- Povisili smo najniže plaće i povećali smo mirovine, donijeli smo odluku da se javnim službenicima za 6 posto podigne osnovica. Donijeli smo Zakon o hrvatskim braniteljima. Obećali smo nove zrakoplove i imat ćemo ih, izbor je pri samom kraju - istaknuo je Plenković. Govoreći o aktualnom sukobu sa Slovenijom rekao je da pokazujemo odgovornost, zrelost i ozbiljnost.

- Racionalni smo i odgovorni. U tom procesu nismo pogriješili mi. Nismo povrijedili arbitražna pravila mi, nismo prekršili međunarodno pravo mi, to je napravila druga strana. Pitanje rješavanja granica sa Slovenijom, a to je jedina zemlja s kojom nikada nismo imali pravi i veliki problem, riješimo na obostrano zadovoljstvo. Argumenti su vrlo jasni jer oni su u svojoj biti na našoj strani - rekao je Plenković i dodao kako moramo naći rješenje koje će biti prihvatljivo za obje zemlje. Martinu Dalić je pohvalio u angažmanu oko Agrokora, a izrazio je zadovoljstvo i zbog toga što je agencija Fitch povećala kreditni rejting Hrvatske.

Pohvalio je splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana. Na splitskoj obljetnici uz premijera bilo je petero ministara, a došao je i Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. Gotovo svi su govornici govorili o Hrvatima u BiH pred kojima su važni izbori.

- Svi koji imate uvjete i dvojno državljanstvo sudjelujte na izborima u BiH jer je sudbina hrvatskog naroda u BiH jedno je od strateških pitanja za hrvatsku državu - poručio je Plenković.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najmoćnijih vojnih zrakoplova današnjice!

Svečana sjednica splitskog Gradskog odbora HDZ-a
1/10

Komentara 47

Avatar poljubis me u guzu
poljubis me u guzu
16:35 13.01.2018.

Bravo Plenkovicu,kupi novi zrakoplov i onda ste uradili puuno.Nemora biti 12. F16 Blok 70 moze i 8 ali onda imas prave 4++ generacije.

Avatar Ninski
Ninski
19:02 13.01.2018.

I Tudman je želio biti diktator, pa nije uspio.Da li ce ga nesposoban za vojsku uspjeti nadmašiti. Osobno, cisto sumnjam...............Napuhani balon u liku "vjerodostojnog" Plenkovica svojim izjavama potvrduje primitivizam i ogranicenost................. Braniti svoje ministre Barišica, Vasu, i Marica , dokk se ne pojavi još neki novi slucaj, je pucanj u prazno. Nitko pametan ne brani dokazanog falsifikatora i financijskog mešetara ................. Takvi likovi prolaze u zlocinackim organizacijama, drugdje ne................ Anemicar prelazi preko svega toga, jer do gradana ne drži. Kao i tvorac njegove stranke,gradane smatra stokom sitnog i krupnog zuba, pa bahato odbacuje sve prigovore na svoj rad. Na njegovu žalost, kratko je trajala iluzija da je Hrvatska njegovim izborom dobila dobrog predsjednika vlade. ..................Dovoljno je bilo pustiti ga da govori..............Njegove rijeci i postupci, potvrdili su da su Hrvati prevareni........... Jednostavno, klonovi ne znaju bolje !

DU
Deleted user
16:42 13.01.2018.

stoji..sve sta je reka..hrvatski judi..zive bolje nego ikad..neka sredi to sa avionima i idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije