Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APLIKACIJA CIJEPISE

Plenković o propaloj platformi za cijepljenje: Ako ne funkcionira, naručit ćemo drugu. Tvrtka će platiti penale

Plenković uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a o procesu cijepljenja u Hrvatskoj
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
26.04.2021.
u 17:26

Cjepiva su tu, ima ih dovoljno, svi koji će htjeti će se i cijepiti do ljeta. Dakle pričamo oko 2,2 milijuna građana, kazao je

Nakon sastanka HDZ-a, predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara te kazao da, ako platforma Cijepise ne bude funkcionirala, tvrtka će morati otplatiti penale. 

Na pitanje o proširenju istrage vezane uz aferu Vjetroelektrane, u koju je službeno uključena i bivša HDZ-ova ministrica Gabrijela Žalac, kazao je kako ništa ne zna o tome. 

- Krajnje nebitno pitanje i neću više nijednu riječ reći o tome i bavim se važnijim stvarima od toga. Moja je stvar koji su to važniji poslovi, kazao je premijer. 

- Na ministru Berošu je i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, kao i županijskim Zavodima da se to tehnički provede jer mi to moramo do ljeta napraviti. Cjepiva su tu, ima ih dovoljno, svi koji će htjeti će se i cijepiti do ljeta. Dakle pričamo oko 2,2 milijuna građana. Ako oni mogu popraviti situaciju, neka je poprave, ako ne mogu, onda neka naruče drugu aplikaciju. Oni koji nisu ispunjavali svoje obaveze će platiti penale, kazao je. 

Na pitanje o tome je li Beroš odgovoran za propast platforme Cijepise, kazao je kako je na ministru da posloži sustav da on može funkcionirati, no na daljnja pitanja o toj temi nije htio razgovarati. 

Što se tiče popuštanja epidemioloških mjera, premijer je kazao da nema ničega što bi oni u trenutnoj situaciji još mogli poduzeti. 

- Vidimo jednu stagnaciju, što je dobro, no to su još brojevi koji ukazuju da imamo žarišta. Mi svejedno imamo mjere u kojima je život praktički uobičajen, u odnosu na druge zemlje. Ne znam što bi smo mi to još trebali predložiti. Nastavit ćemo s mjerama očuvanja radnih mjera, no vidimo da većina poduzetnika radi normalno. Idemo jednim putem koji stvara puno manji pritisak građanima, kazao je. 

 

VIDEO: Vili Beroš nakon posjeta Općoj bolnici Karlovac

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar prahrvat
prahrvat
18:49 26.04.2021.

piše li to u ugovoru?

JA
jamajka
18:05 26.04.2021.

Briga me za platformu. Ja sam miran idućih par mjeseci, upravo brojim zadnji dan, i prebolio. Mogu reći i teži slučaj. I velike, velike pohvale doktoru i sestrama, pa i onima glasnijima, koji su me primili i obradili na hitnom u F.Mihaljeviću. Kad sam vidio taj posao, samo sam zašutio, i razmišljao, respekt ljudi.

BL
blekpanther
17:52 26.04.2021.

Ima li ijedna Platforma u čitavoj Europi koja funkcionira? Ti stručnjaci što kritiziraju Beroša nek se jave sa boljim rješenjima, vi ste na potezu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije