Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovarao s Komadinom

Plenković o potresu: Nema dojava o ozbiljnim štetama, na raspolaganju smo za svaku potporu

Premijer Plenković na sjednici Vlade o slučaju Hrvata uhićenih u Zambiji
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.02.2023.
u 12:16

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas, u 10.47 sati jak potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice.

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je razgovarao s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom vezano uz potres magnitude 4.8 koji se dogodio na Krku te kako za sada nema dojava o ozbiljnim štetama, ali Vlada je na raspolaganju za potporu ako je to potrebno.

"Prema informacijama koje on (Komadina) u ovom trenutku ima, prema informacijama potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, za sada nema nekih dojava o ozbiljnim štetama ili bilo kakvim drugim posljedicama, ali u svakom slučaju bit ćemo u kontaktu i na raspolaganju smo za svaku potporu ako to bude potrebno", rekao je Plenković u izjavi u Banskim dvorima.

VIDEO: Potres izazvao odron u uvali na otoku Krku

 

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas, u 10.47 sati jak potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara te udaljen 14 kilometara od Crikvenice i 35 kilometara od Rijeke.

Seizmolog Krešimir Kuk komentirao je za Večernji list najnoviji potres. Kako je istaknuo, riječko područje je, uz šire zagrebačko područje, u koje ubrajamo i Banovinu, seizmički aktivno i ugroženo.

Komentara 7

DU
Deleted user
12:26 16.02.2023.

Nema mnogo dojava, jer se ljudi vjerojatno boje, da ih ovaj ne proglasi cinkerima.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
13:32 16.02.2023.

Je li ovo zaboravio spomenuti Ukrajinu i Danijela Bezuka?

VR
vruljica
12:57 16.02.2023.

Kao i na Banovini i Zagrebu. Plenki će uskočiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije