Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVALJA

Plenković: Frka Petešić ima pravo na stan kao i svi drugi dužnosnici

Plenković i Gotovina položili vijence kod Spomen obilježja na Maslenici
Dino Stanin/PIXSELL
21.01.2022.
u 15:52

Njihov je posao da kritiziraju, a posao je javnosti da prate tko što rade, kazao je o oporbi.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je dnevnopolitičke teme s otoka Paga, gdje se nalazi s ministarom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Na pitanje kako komentira da je Povjerenstvo za sprječavanje interesa pokrenulo postupak protiv predstojnika ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke Petešića: - Pa ja mislim da je 'breaking news' to da je Povjerenstvo za sprječavanje interesa reklo da su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici prekršili zakon. A za ovo nisam još čuo. 

Osvrnuo se i na kritike oporbe u Saboru. 

- Njihov je posao da kritiziraju, a posao je javnosti da prate tko što rade. Ja sam Ivanu Penavi potpuno odgovorio na zastupničko pitanje o demografiji. Bilo bi super kad bi vi pustili Penavi sve četiri minute mojeg odgovora, a to da mi nismo spremni za suradnju to nije točno.  - kazao je 

Upitan ponovo o stanu Frke Petešića, kazao je kako je to trivijalno pitanje. 

- Frka Petešić je predstojnik Ureda predsjednika Vlade. On je dužnosnik i prema zakonu ima pravo na stan dokle god je u Zagrebu. On dolazi u Hrvatsku s veleposlaničke pozicije 31. kolovoza 2017. godine, a na poziciju predstojnika stupa 01. rujna. U tom trenutku stječe pravo na stan. On ima pravo na stan kao i svi drugi dužnosnici. Točka. Imate saborske zastupnike koji iznajme stan. Nećemo mijenjati taj zakon, tako je to u svim državama. 

Na naknadna pitanja premijer nije želio odgovarati te je nakon toga pitao novinare ima li koje drugo pitanje: - Nemate? Hvala, doviđenja.

VIDEO: Plenković položio vijenac kod Spomen obilježja križa za sve poginule branitelje u VRO Maslenica, snimio: Frane Šarić

 

Komentara 21

MA
Maestroy
16:51 21.01.2022.

Ovo je kao iz udzbenika za politicku kleptomaniju,nesto tipa lekcija prva osnove;1.ukradi,2.lopov si samo ako te uhvate,3."stecenu" imovinu prenesi na druge,4.krademo jer bolje ne zasluzujete.

HO
horkas
17:26 21.01.2022.

plenković štiti i potiče korupciju

RO
romobil
16:33 21.01.2022.

Zašto Frka petlja i laže? Ništa ne zna, nema veze s obnovom stana, prijavljen na lažnoj adresi. Naslušali se sličnih priča o Rimčevoj, Žalčevki, Tolušiću, Kuščeviću....Sramota za Hrvatsku ili ono što je od nje ostalo! Cosa nostra na djelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije