Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježavanje Akcije Maslenica

Plenković položio vijenac za poginule branitelje u VRO Maslenica: Dali su živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu

Autori: Frane Šarić, Hina
21.01.2022.
u 11:55

Prije 29 godina  u zoru 22. siječnja 1993. godine krenula je akcija Maslenica kojom je oslobođeno zaleđe Zadra, Novsko ždrilo, dio Velebita, hidroelektrana Peruča i prometno su povezni sjever i jug Hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjeti je Zadarskoj županiji i otoku Pagu. Kod kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93 premijer je položio vijenac. Na obilježavanju je i general Ante Gotovina. 

"Uoči 29. obljetnice operacije Maslenica, prigoda je da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu kakvu su generacije Hrvata željele stoljećima i koju sada imamo'', kazao je Plenković.

Premijer je dodao kako je Hrvatska danas slobodna, demokratska i razvijena članica Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije te da svega toga ne bi bilo bez branitelja. ''Još jednom u ime cijele Vlade, uoči sutrašnje obljetnice, želim zahvaliti njima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku. Hvala im'', istaknuo je.

Program je započeo u četvrtak, a program središnje proslave Akcije Maslenice počinje u subotu ujutro odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i mimohodom postrojbi s ratnim zastavama. Prije 29 godina  u zoru 22. siječnja 1993. godine krenula je akcija Maslenica kojom je oslobođeno zaleđe Zadra, Novsko ždrilo, dio Velebita, hidroelektrana Peruča i prometno su povezni sjever i jug Hrvatske. Bio je to prvi veći poraz srpskih snaga u Domovinskom ratu. Akcijom Maslenica u kojoj je poginulo 127 hrvatskih branitelja oslobođeno je u tri dana stotinjak četvornih kilometara okupiranog juga Hrvatske.

Komentara 3

RO
romobil
13:21 21.01.2022.

"Dali su živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu" i za vas koji ste tu istu državu dobrano izmuzli i ljude iz nje protjerali...

GO
goran2hr
14:16 21.01.2022.

Za svakog ponešto. Poginulim gardistima vijenac, SAO Krajinašima priznali radni staž (91.-96.) iako ništa nisu uplatili u hrvatske fondove, martićevcima mirovine (800), a po novom sada se mogu prijaviti i za rentu, kao "stradalnici" sa potvrdom vukovarske bolnice "Sveti Sava" ili izjavama 2 svjedoka...

DE
dedač
11:11 21.01.2022.

a jel poveo plenkija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije