Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reza Dolančić (63) sumnjiči se da je usmrtila supruga Milana (68)

Pijana sjekirom zatukla muža invalida pa otišla spavati

ubojstvo
Marin Franov/Pixsell
17.12.2009.
u 14:10

Iako su se često svađali, u policijskoj evidenciji nije zabilježeno obiteljsko nasilje.

Sjekirom je do smrti zatučen invalid Milan Dolančić (68) iz Svetog Đurađa nedaleko od Donjeg Miholjca, a u srijedu popodne presudila mu je, kako se sumnja, supruga Reza (63) koja je danas privedena istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo.

Unakaženo lice

Policija je nakon dojave jednog od susjeda obitelji Dolančić u 14.20 sati nesretnog Milana zatekla bez svijesti, unakažena lica, kako leži u krevetu njihove obiteljske kuće u Radićevoj ulici, dok je njegova supruga u susjednoj sobi spavala.

Kako doznajemo, supruzi su toga dana zajedno pili, a žena je potom uzela sjekiru i svojega bračnog partnera, iz još uvijek nepoznatih razloga, izudarala do smrti. Zatim je legla u drugu sobu gdje je i zaspala. U krvi joj je izmjereno čak 1,53 promila alkohola.

Muškarac je hitno prevezen u Opću županijsku bolnicu u Našicama, a potom i u osječki Klinički bolnički centar gdje je u 17.50 sati podlegao ozljedama. Obdukcijom je utvrđeno kako je preminuo od višestrukih ozljeda glave i lica nastalih tupim tvrdim predmetom, najvjerojatnije sjekirom, budući da je imao i obrambene posjekotine na desnoj šaci te podlaktici. Dvije sjekire nađene su kraj kreveta kao i čekić.

– Uvijek su zajedno pili, ali su se i svađali svaki dan. No, nikada nismo mislili da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi. Ona se prije godinu dana vratila u Sveti Đurađ, a prije toga je godinama živjela kod kćeri u susjednom selu, Podravskim Podgajcima. Osim njih, u kući živi i njihov sin Damir koji tog trenutka nije bio doma – šokiran je danas bio obiteljski prijatelj Milan Goman.

Nije bilo prijava

Iako su se često svađali, u policijskoj evidenciji nije zabilježeno obiteljsko nasilje. Inače, preminuli 68-godišnjak bio je dijabetičar zbog čega je prije nekoliko godina ostao i bez stopala, a hodao je pomoću štaka.

Istražni sudac je nakon ispitivanja odredio 48-satno zadržavane R. Dolančić, a u tom bi roku državno odvjetništvo trebalo podnijeti istražni zahtjev. Inače, ona se branila šutnjom te nije htjela reći što se dogodilo kobnoga dana u njezinoj obiteljskoj kući, a zbog teškog ubojstva na posebno okrutan način mogla bi dobiti kaznu zatvora od najmanje osam godina ili dugotrajni zatvor do 40 godina.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Robinzon
Robinzon
14:58 17.12.2009.

Bio bi red da izrazi kajanje i nikome ništa.

MI
migi
17:33 17.12.2009.

Je morti je tip scugal njezinu pijaču pa mu je pokazala kaj ga ide !!!

RA
razočarani1
04:26 18.12.2009.

naravno da nije zabilježeno obiteljsko nasilje ,kad zena zlostavlja muškarca.to ja za jacu femenistice i ostale zenske zlostavljacke udruge,nemoguče.fujjjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije