Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pićanci se Josipoviću žalili na Rockwool

Aktivisti Naše zemlje uručili su Josipoviću materijale vezane uz rad tvornice, CD-ove i fotoalbume na kojima se vidi zagađen okoliš kada je tvornica u pogonu.
11. veljače 2010. u 20:19 4 komentara 5 prikaza
josipović
Foto: Patrik Macek/arhivska fotografija

Za posjeta Istri, Ivo Josipović posjetio je i Općinu Pićan, koja ga je sa čak 93 posto glasova podržala na predsjedničkim izborima. Pićanci su Josipovića dočekali tihim prosvjedom, noseći poruke na kojima je pisalo “Pićanci sele na Brijune“, “Da li Rockwoolov dim skriva korupciju?“, “Pravda je slijepa, ne vidi dim“. 

- Očekivali smo njegov dolazak, a građani su porukama željeli još jednom podsjetiti predsjednika na probleme zagađenog okoliša zbog rada tvornice kamene vune. Ivo Josipović je obećao pomoć nakon što razmotri cijeli slučaj oko rada tvornce, kazao nam je načelnik općine Pićan Ivan Franković.

Aktivisti Naše zemlje uručili su Josipoviću materijale vezane uz rad tvornice, CD-ove i fotoalbume na kojima se vidi zagađen okoliš kada je tvornica u pogonu. Aktivisti iz Pićna danas su u Puli na konferenciji za novinare objavili i kako je podignut optužni prijedlog protiv pet građana zbog prosvjeda i remećenja javnog reda i mira potkraj prošle godine na spontanom okupljanju građana protiv  tvornice Rockwool.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Capolo:

    Ovo je jako zanimljivo, da vidimo što će Josipović u ovom slučaju poduzeti tj. koje su mu ovlasti za ovo, usta su mu bila puna obećanja na izborima, a sad da vidimo kako ta obećanja prevodi u praksu!

  • abendblatt:

    Josipovicu, udovolji zelji Picana, smjeni Kajina i Jakovcica,.

  • Deleted user:

    Zašto taj isti Rockwool ne bi dobio dozvolu rada u svojoj vlastitoj državi? Onda traže treće zemlje da truju ljude u tim trečim zemljama...