Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Petraeus

Bivšem šefu CIA-e 2 godine uvjetno jer je ljubavnici dao tajne podatke

David Petraeus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.04.2015.
u 21:23

David Petraeus morat će platiti i 100.000 dolara novčane kazne jer je priznao krivnju za odavanje povjerljivih materijala.

Bivši direktor CIA-e David Petraeus osuđen je na dvije godine uvjetne zatvorske kazne jer je ljubavnici Pauli Broadwell dao uvid u povjerljive informacije dok je pisala knjigu o njemu.

Uz to, navodi Sky News, Petraeus će morati platiti i 100.000 dolara novčane kazne jer je priznao krivnju za odavanje povjerljivih materijala. Kazna mu je izrečena danas na saveznom sudu u Charlotteu u Sjevernoj Karolini jer u tom mjestu živi njegova bivša ljubavnica s mužem i djecom. Prije izricanaj presude umirovljeni general ispričao se za sve što je učinio.

Mape i klasificirani materijali koje je ljubavnici dao 2011. zaplijenjene su u Petraeusovu domu u Virginiji 2013. godine. Izvanbračna afera uništila je ugled i karijeru umirovljenog generala koji je vodio američke vojne snage u Iraku i Afganistanu.

>>Šef CIA-e David Petraeus podnio ostavku zbog izvanbračne afere

>>Studenti vrijeđali bivšeg šefa CIA-e Davida Petraeusa

Komentara 3

Avatar comparator
comparator
22:31 23.04.2015.

Nije to ništa ! U jednoj zemlji na Balkanu dva predsjednika za redom radili su protiv matičnog naroda i ništa im se nije dogodilo . Baš suprotno od očekivanog oni su nagrađeni nekakvim bonitetima koje ne zaslužuju a sve istragee su odbačene jer su dio sistema koji direktno radi protiv svog matoičnog naroda.

BL
Blizard
21:55 23.04.2015.

Nas Mesić za odavanje tajnih podataka stranim obavještajnim službama ,uživa u uredu doživotnog Predsjednika ,jadan je ovaj DORH ,MORH ,jadna je ova država sa novom pravednošću !!

OB
Objektivno...
08:41 24.04.2015.

... jel po njemu snimljen ovaj nastavak Domovine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije