Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poštuju izumitelja

Peticija za preimenovanje Gimnazije Karlovac u Gimnaziju Nikola Tesla

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
04.10.2016.
u 18:10

- Mi bivši maturanti karlovačke gimnazije predlažemo Županijskoj skupštini Karlovačke županije da se kao prvi i najvažniji korak u boljem vrednovanju genijalnog izumitelja - stoji u peticiji

Bivši učenici Gimnazije Karlovac uputili su Županijskoj skupštini peticiju kojom predlažu da se ta škola nazove po Nikoli Tesli.

Teslino ime nose mnoge škole i spomenici Tesli nalaze se u mnogim zemljama, pa i onima u kojima nikada nije ni bio, a Gimnazija Karlovac, koju je pohađao tri godine i na kojoj je 1873. maturirao, ne nosi njegovo ime niti je pred školom njegov spomenik, stoji u peticiji koju je potpisalo 83 nekadašnjih učenika te škole.

Mi bivši maturanti karlovačke gimnazije predlažemo Županijskoj skupštini Karlovačke županije da se kao prvi i najvažniji korak u boljem vrednovanju genijalnog izumitelja, a u povodu 250. godišnjice osnutka i 160. obljetnice njegova rođenja, Gimnazija Karlovac nazove Gimnazijom Nikole Tesle, stoji u peticiji.

Peticija je poslana na očitovanje i gradonačelniku Damiru Jeliću te ravnatelju Gimnazije Karlovac Damiru Mandiću, priopćili su inicijatori promjene imena Gimnazije Karlovac.

>> Dokumenti otkrili: FBI je zaplijenio sve Tesline stvari, tražili su 'zraku smrti'

Komentara 11

NE
nemanatrag
07:29 05.10.2016.

Nazovite je po Stepincu pa nitko neće smjeti biti protiv....

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
20:49 04.10.2016.

I Titov politički komesar Vjećeslav Holjevac je pohađao istu gimnaziju, a svima je poznato kakve strahote je tamo i u okolici činio, pa zašto ga se sada stidite, eto vam lijepo ime za gimnaziju ?!

IS
istokdole
21:25 04.10.2016.

Ne znam... pa kaj nema neki rodjeni Karlovčan intelektualac i znanstvenik , ili važan političar iz povijesti? NIkola Tesla meni prije ide u Gospić za ime škole nego Karlovac, je kako kaže Wikipedia, školovao se u Rakovcu kraj Karlovca, gdjee je maturirao. Nekak mi se čini da je to samo provokacija za HDZ-ovo vodstvo Karlovca po osnovi etniciteta. Loša provokacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije