Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENOMEN PERNAR

‘Pernar samo želi šok, oteo se kontroli kao Trump’

Ivan Pernar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
25.11.2016.
u 10:30

Je li ridikulozni zastupnik prešao granice dopuštenog izjavom o Franji Tuđmanu?

Ekscesne izjave Ivana Pernara nižu se u Saboru uključujući i posljednju u kojoj je Miroslavu Tuđmanu kazao da mu je otac s Miloševićem dogovarao podjelu Bosne te da je zato došlo do besmislenog rata između HVO-a i Armije BiH.

Pernar je označen ridikulom u Saboru, no je li s njim hrvatska politika dobila zasluženo, jer i građani dugo trpe ridikulozan odnos politike prema njima?

Politolog Anđelko Milardović govori da je Pernar u početku bio simpatičan, ali sada već djeluje nekontrolirano. – Sad tu treba podvući crtu. Svaki čovjek, koliko god bio provokativan, mora imati mjeru. To što Pernar s pretjerivanjem ide u lošu beskonačnost kontraproduktivno je za njega i sve koji ga podržavaju.

Na izjave se osvrnuo Ivan Pernar koji tvrdi da su o podjeli BiH ranije jednako govorili HDZ-ovci Hrvoje Šarinić i Josip Manolić.

No, i sam politički sustav postao je upitan i ridikulozan jer nije u funkciji građana. Da se u zadnjih 25 godina vodila normalna politika, da smo država s odgovornim političarima, da postoje saborske rasprave utemeljene na znanju i realizaciji obećanja u izbornom procesu, ne bi društvo došlo do toga da je Pernar u Saboru.

U Saboru se ne otvara puno tema koje je Pernar pokrenuo, a ja sada ne ulazim u izvedbu njegove kazališne role. U Saboru se otvaraju isprazne teme na razini političkog teatra koje nemaju veze s realnim svijetom – kaže Milardović.

Komunikologinja Smiljana Leinert-Novosel ističe da je na djelu u politici, a osobito kod Pernara, šok-komunikacija koja ide za time da trenutačno izazove šok, a sve na tragu nekontrolirane komunikacije koja, nažalost, postaje moda. – Takva nekontrolirana komunikacija bila je prisutna i u Trumpovoj kampanji i imala je zadatak samo da izazove šok i skrene pažnju.

Pernar javni prostor koristi krajnje nekontrolirano pa imate dojam da o svemu želi govoriti, o svemu daje definitivne zaključke, a kad to usporedite s pravim sadržajem, u velikom broju slučajeva nema povezanosti između znanja, stručnosti i stavova koje izriče.

Ovo zadnje samo je na tragu stila šokirajuće komunikacije i u stilu, reći ću, što mi je na umu, to na drumu i baš me briga za posljedice – zaključuje Leinert Novosel.

>> Pernar, Gotovina i Šešelj u središtu svađe srpskih opozicijskih stranaka: 'Jeste li vi doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu?'

Komentara 41

AN
anticenzura
11:14 25.11.2016.

Boze sacuvaj, sramotno je mijesati Predsjednika najjace sile na svijetu s ovom lokalnom karikaturom od balkanskog diletanta. Ja mislila stigao neki novi vjetar mladih ljudi u Parlament, sada ce se oni pokrenuti konkretno na djelu. Kad ono decko se uhvatio Palestine kao pijan plota i zaziva Zidovsku zajednicu da nam natovari etiketu antisemita na grbacu u svijetu. Izraelsko-Palestinski problem ne moze rijesiti citav svijet sto godina na tim prostorima, a dosao on mosh mislit, ispravljac krivih Drina da laprda o visokoj politici u svijetu. Samo selfije nize okolo po ''regionu'', uopce ne gleda s kim ima posla? Sta ce on u Sarajevu, naslikaje se tamo sa Arapima, Europa vrvi od izbjeglica, gradjani zive u strahu, a on promovira Islamsku kulturu? I samo kopa po proslosti i ratnim tematikama i vrsi medijske procese, kao da je on sudac, a ne postoje sudovi zato. Toga decka ne pustati vise da se skita po regionu i dize frku tamo po tudjim drzavama, zavadio je masu ljudi, cak su se u Srpskom Parlamentu pogurali radi njega. Katastrofa.

DU
Deleted user
10:52 25.11.2016.

Gospođo Dijana i vaše su novine prilično ridikulozne pa opet imate čitatelje. Loša ponuda!

FN
Fr@njo
10:45 25.11.2016.

on nije ama bas nikakav fenomen, vec oni koji mu daju pozornost..pardon niti oni, jer opci primitivizan je prepoznatljiv u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije