Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerljivi podaci

Pentagon će tužiti vojnika koji je pisao o Bin Ladenovoj smrti

'(FILES): This undated file photo shows former, late al-Qaeda leader Osama bin Laden at an undisclosed place inside Afghanistan.  Osama bin Laden is dead and gone but his demise was trotted out April
'-'
31.08.2012.
u 13:48

Autor knjige tvrdi kako je knjigu napisao "poštujući svoje kolege te pridržavajući se stroge želje da ne oda povjerljive ili osjetljive podatke koji bi na bilo koji način ugrozili sigurnost zemlje"

Pentagon je najavio kako razmišlja o podnošenju tužbe protiv bivšeg pripadnika američke elitne vojne postrojbe Navy Seals zbog povrede tajnosti svojim detaljnim opisom operacije u kojoj je ubijen Osama bin Laden u knjizi "Nije to bio jednostavan dan" koja bi svjetlo dana trebala ugledati na 11. godišnjicu rušenja tornjeva Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku, 11. rujna ove godine.

Pentagonov glavni odvjetnik Jeh Johnson je u pismu, koje je pribavio Reuters, naglasio kako će se tužba podnijeti i protiv bilo koga tko bude "djelovao u dogovoru" s autorom.

Pismo je naslovljeno na "Marka Owena", pseudonim kojim se koristi autor knjige, a u njemu je naglašeno kako je bivši "tuljan" s mornaricom potpisao dva odvojena sporazuma o tajnosti prema kojima je po zakonu obvezan tajiti povjerljive podatke.

Početkom tjedna autor knjige obratio se javnosti preko svog izdavača tvrdeći kako je knjigu napisao "poštujući svoje kolege te pridržavajući se stroge želje da ne oda povjerljive ili osjetljive podatke koji bi na bilo koji način ugrozili sigurnost zemlje".

Komentara 6

WA
wahr
14:06 31.08.2012.

Po americkom zakonu moze zavrsiti u zatvor svatko tko je pomogao na bilo koji nacin onog tko se ogrijesio od americki zakon. . U ovom slucaju nitko ne dovodi u pitanje americki legalni sustav. Kad ruske vlast sudu nekome kao Pussy Riot ili Kasparovu zidovu onda svim silama dokazuju da ruski zakon ne pociva na legtimitetu i prebacivaju ga na ulicu. Ili nude sebe da bi sudili ruskim gradjanima.

SI
singidunum
15:49 31.08.2012.

A taj "autor" će potvrditi zvaničnu verziju mesta, datuma i okolnosti Bin Ladinove smrti. Smešni ljudi.

IS
istinaisamoistina
15:51 31.08.2012.

koja prozirna lagaonica, kao tip je bez naredbe objavio knjigu sa lazima u njoj i sad ce kao biti osudjen i strpan dozivotno u zatvor...a u biti setat ce se pod novim imenom u nepoznatom gradu a muslimani ce biti smireni jer njihov idol nije ubijen od amerikanaca nego je sam sebi presudio...holiwood ala pentagon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije