Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za životinje

Pas iz 'vile Morro' preseljen u dvorište

Foto: Privatni album
1/3
06.01.2018.
u 21:37

Cijepljen je i čipiran, a vlasnik tvrdi da je u boksu samo povremeno

Pas zbog kojeg je Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis zatražila intervenciju nadležne komunalne službe općine Jelenje, ali i veterinarske inspekcije, više nije u boksu usred ničega.

Nakon dojave o psu koji živi u boksu u kojem kad iziđe iz kućice zakorači u blato i jezero nastalo od kiše, a oko njega su prazne konzerve i stare kosti, zajedno s komunalnim redarom volonterka se uvjerila u istinitost tvrdnji iz dojave. Vlasnika nisu pronašli, no već idući dan pas više nije bio u boksu..

– Doznala sam da je nakon obavijesti koju mu je ostavio komunalni redar vlasnik bio i na razgovoru u općini. Psa je odveo, a boks očistio od smeća i nasuo šljunak – kaže D. Kukuruzović. Prema informacijama, pas je uredno cijepljen i čipiran, a vlasnik je rekao da je inače kod kuće, u dvorištu, a u boksu je samo povremeno. Koliko je to često i u kojim prilikama ne znamo, ali da je inače u dvorištu potvrdili su i neki od njegovih susjeda.

Iako smo od općine Jelenje tražili da nas obavijeste što su doznali te kakve mjere su poduzeli, odnosno tko je vlasnik psa, je li čipiran i cijepljen i je li smješten na sigurno, odgovor nismo dobili. Nismo za sada doznali ni što je u konkretnom slučaju poduzela veterinarska inspekcija. Na naš upit nadležna inspektorica uputila nas je na Udrugu, uz napomenu da je udruga dobila sve informacije, a mi odgovore čekamo od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede.

Iako su susjedi potvrdili da živi u dvorištu, drugi pak tvrde da je pas, kad god prolaze tim putem, u boksu uz prikolicu šlepera. I sve je to, kažu, na državnom zemljištu.

Komentara 3

IM
Ime
17:21 07.01.2018.

žene i psi imaju veća prava nego mi muškarci. najbolje je kad vidim psa na suvozačevom mjestu, žena vozi a papak sa djetetom iza.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
02:47 07.01.2018.

treba vlasnika psa strpati u taj boks!bolesnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije