Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briga za životinje

Pas zatvoren na livadi čeka da nadležnima prođu blagdani

Foto: Privatni album
1/4
28.12.2017.
u 20:39

Zagrebačkoj udruzi Futura veterinarska inspekcija odgovorila da nije nadležna za neprimjerene uvjete držanja, a komunalni redar obećao da će vidjeti, ali se više nije javio

Danima je prolazio pored psa koji živi zatvoren u limenoj konstrukciji koja podsjeća na nekakav kotao. Zagrepčanin B. G. (podaci u redakciji) nije mogao okrenuti glavu od njegovih patnji.

Nije se zaustavio samo na tome da u našu redakciju pošalje slike i video na kojem pas skače po vratima. Kako izgleda prostor u kojem se nalazi ne vidi se, bliže nije mogao jer je dio livade na kojoj su pas i kokice ograđen. No, nije teško pogoditi da je pun fekalija. O svemu je obavijestio i udrugu Futura, a oni su pak prijavili veterinarskoj inspekciji. I to zato što su sigurni da je ovdje riječ o zlostavljanju, a ne samo o neprikladnim uvjetima u kojima pas živi.

Odgovor veterinarskog inspektora stigao je vrlo brzo. Kako tu ne nalaze nadležnost inspekcije, sve su prebacili komunalnim redarima. Proslijedila je Udruga prijavu i njima, odgovor je stigao nakon tri dana. U telefonskom razgovoru prije božićnih blagdana komunalni redar iz područnog ureda Dubrava rekao im je da će prvi radni dan otići na navedenu lokaciju.

Je li bio, što je našao i što je napravio udruga Futura nije saznala, jer nitko joj se nije javio. Upit komunalnim redarima poslali smo i mi, još prije Božića. Odgovor ni nama nije stigao.

– Prošla su dva tjedna otkad pokušavamo neku od nadležnih službi nagovoriti da obave svoj posao. Da je netko ostavio šparet na ulici, sigurno bi se već pobrinuli za njega. Pas je živo biće pa je valjda svima nevažan – rekli su nam u Udruzi.

I dok volonteri pokušavaju probuditi nadležne i odgovorne, koje svi mi plaćamo za posao koji očigledno ne rade, pas i dalje čeka da mu se netko smiluje. Sam, u mraku, tko zna ima li što jesti i piti. I kako mu je ovih dana, kad gradom sve više odjekuju petarde a on je u dijelu grada gdje je to omiljeni sport. Nadležne to izgleda uopće ne brine. Jer njima su blagdani, a pas može čekati.

Komentara 10

LU
lulu58
21:40 28.12.2017.

Sramota,fuj

KE
kelab
22:14 28.12.2017.

Ma jeste li iti malo ljudi? Ne mucite ta Bozja stvorenja!

LU
Luise
07:59 29.12.2017.

Koliko Psihopata ima u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije